Ante Sanader disciplinira neposlušne, na udaru Mihanović, Nenadić i Rošin

ANTE SANADER, oktroirani povjerenik splitsko-dalmatinskog HDZ-a, postavljen ukazom oktroirane predsjednice Jace, disciplinira neposlušne! Na udaru su mu se našli Ante Mihanović, Živko Nenadić i Jerko Rošin.

Rošinu je priprijetio preko kćeri Anamarije, koju je potpuno izolirao na mjestu glasnogovornice Županije. Sumnja da cinka informacije medijima i sprema joj selidbu na neku novu dužnost, na dovoljnu udaljenost. Sanader, smatraju poznavatelji prilika, ovakvim ponašanjem želi pokazati mišice i uvesti čeličnu disciplinu u poljuljani HDZ splitsko-dalmatinske županije koji još liže rane od katastrofalnog poraza na izborima.

Nezadovoljstvo članstva je golemo. Revolt buja i samo je pitanje dana kada će u splitsko-dalmatinskom HDZ-u puknuti taj gnojni čir.

Sanader Mihanoviću: Ne buni mladež!

Osim Rošina, Sanader se okomio i na Antu Mihanovića. Zaprijetio mu je da ne buni mladež stranke i da se smiri ukoliko želi i dalje biti zamjenik Dome Maroevića u Lučkoj upravi. Razumljivo je Mihanovićevo nezadovoljstvo. Šef Nacionalnog odbora mladeži HDZ-a često je spominjan kao budućnost stranke, namijenili su visoke funkcije, prestižnu poziciju na listi za izbore, no od toga - ništa. Našlo se mjesta za Kerum i Sapunara, ali ne i za Mihanovića. Kao da se zaboravilo na onu da na mladima svijet ostaje. S obzirom na sve benefite koje uživa u Lučkoj upravi, sa discipliniranjem mladog Mihanovića Ante Sanader ne bi trebao imati većih problema.

Nejasno je, međutim, kako Sanader misli riješiti stranačkog veterana Živka Nenadića, koji nezadovoljstvo posljednjim zbivanjima u stranci teško zadržava. Veliki kritičar saveza sa Kerumom, jedan je od onih na koje je povjerenik Sanader zaboravio. Smatrao je Živko da i on ima mjesta na listi, pa bio je saborski zastupnik u dva saziva, a za još jedan je zamalo izvisio.

Zašto na izborima nije bilo Nenadića, čovjeka koji kao iskonski HDZ-ovac uživa nepodijeljene simpatije i podršku širokog članstva? Pa zar je moguće da mu je Jaca tako zamjerila samo zato što se u saborskom kafiću nije dovoljno brzo digao od stola i distancirao od Ive Sanadera?

Nenadić protukandidat Sanaderu?

Nenadić ne posustaje i namjerava izazvati Sanadera u kandidaturi za šefa županijskog HDZ-a. Index ima spoznaje da znatan dio članstva ne podržava diktaturu Ante Sanadera, koji uživa neupitnu Jacinu potporu. Nastoji se stvoriti dojam da je u stranci sve u redu i da nitko ne traži Sanaderovu glavu zbog katastrofalnog podbačaja na izborima i štetne koalicije sa Kerumovim HGS-om, no to je samo privid. U HDZ-u ključa, zbog velikog nezadovoljstva upitan je legitimitet povjerenstva Županijskog odbora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.