Audijem prevozio migrante, probio rampu, udario policijski auto i pobjegao u šumu

Foto: PIXSELL/Igor Kralj

NOĆAS oko 2:45 policijski službenici PU primorsko-goranske su zbog sumnje na krijumčarenje ljudi pokušali zaustaviti osobno vozilo marke Audi, njemačkih registracijskih oznaka, koje se kretalo autocestom A6 u smjeru Rijeke.

Vozilo je na čvoru Vrata izišlo s autoceste i probilo rampu naplatnih kućica bez zaustavljanja, a prije počinjenja navedenog prometnog prekršaja vozač se zaustavljao u nekoliko navrata, prilikom čega je iz vozila izašlo pet osoba koje je policija ubrzo pronašla.

Policija traga za vozačem, priveli pet državljana Turske

Nadalje, nepoznati vozač je dolaskom na područje Škrljeva, ne prilagodivši brzinu kretanja vozila prometnoj situaciji i u sustizanju vozila ispred sebe, udario u policijsko vozilo, nakon čega se bez zaustavljanja uputio u smjeru Sv. Kuzma, zaustavio vozilo te pobjegao u šumu.

Tijekom traganja za odbjeglim vozačem, za vrijeme mraka na nepreglednom terenu, uslijed pada ozlijeđena su dvojica policijskih službenika. Policija intenzivno traga za odbjeglim vozačem, a u službene prostorije policije privedeno je pet državljana Turske radi kriminalističkog istraživanja.