U Australiji potraga za tijelima voditelja i njegovog dečka. Ubio ih policajac

Foto: Instagram, policija

Australska policija pretražuje udaljeno imanje u potrazi za tijelima TV voditelja i njegovog dečka, nakon što ubijeni prošlog tjedna.

Kako prenosi BBC, australska policija tvrdi da je Jessea Bairda i Lukea Daviesa prošlog ponedjeljka ubio policijski službenik u kući u Sydneyju. Prema njihovim informacijama, viši policajac Beaumont Lamarre-Condon, koji je nekoć izlazio s Bairdom, optužen je za dva ubojstva. On optužbe nije komentirao.

Na terenu su i ronioci, a policija kaže da su tijela možda ostavljena na udaljenom imanju na području Bungonije nakon što su tamo premještena kombijem. Dodaju kako sumnjaju da je ubojica prošle srijede na imanje odveo poznanicu te ju tamo ostavio neko vrijeme dok se nije riješio tijela iz kombija. Poznanica je dala iskaz policiji te nije imala pojma da bi se u kombiju nalazila tijela.

Slao poruke s mobitela ubijenog

Policija nema saznanja je li ubojica tijela još jednom premjestio negdje drugdje.

Poznato je da je kupio brusilicu i utege, a satima nakon ubojstva slao je poruke s mobitela ubijenog voditelja u kojima je pisao da će se preseliti.

Također, policija je otkrila i metak u stanu voditelja, za koji je analizom dokazano da je ispaljen iz pištolja policajca.

BBC prenosi kako je ovo nakon mnogo desetljeća prvi slučaj u kojem je za ubojstvo osumnjičen policajac iz Novog Južnog Walesa.

Ubijeni Baird je bio voditelj i reporter s crvenog tepiha u jutarnjoj emisiji Studio 10 mreže Network 10 sve dok program nije ukinut u prosincu. Njegov partner je bio stjuard za aviokompaniju Qantas.

Osumnjičeni policajac Lamarre-Condon pridružio se policiji 2019., a prethodno je bio bloger koji je upoznao zvijezde među kojima su Taylor Swift, Harry Styles i Miley Cyrus.