Austrijanci divljali na rivi u Salima, pekli meso, zapalili pametnu klupu...

Ne radi se o pametnoj klupi koja se spominje u tekstu Ilustracija: Facebook

GRUPA Austrijanaca iz Graza unajmila je jedrilice u marini Hramina i organizirali su regatu. U nedjelju su svi stigli u Sali i privezali se. No umjesto reda nastao je kaos jer su na obalu izvukli plinsku bocu, razvukli sve potrepštine, prljali i obične klupe, a onu pametnu je upropastio plamen s roštilja. Više ne radi, piše Zadarski.

"Došli su brodovima, privezali se pa na obalu iznijeli bocu plina, upalili roštilj, pobacali po njemu mesinu i pekli, pili, bacali smeće, divljali, šporkavali. Jedriličari, svi Austrijanci! Pa još s regate! Drito u našoj uvali! Bilo je više od 15 jedrilica, znate li koliko je to ljudi?" priča za Zadarski Goran Novaković Buble.

On ih je upozoravao da nije u redu to što rade.

"Bilo je i drugih mještana, ali oni se uopće nisu osvrtali na upozorenja i molbe. Derali su se, jeli na obali, bacali okolo smeće, pili, ponašali se kao zadnji primitivci. Pomislio sam, e ne može ovo tek tako proći, pa nismo mi džungla", priča nam Goran, koji se obratio djelatniku Županijske lučke uprave Željku Raljeviću i Nikoli Miliću iz Lučke kapetanije u Salima.

Austrijanci sve priznali

Na kraju je sve prijavio Jedriličarskom klubu Val iz Šibenika. Oni su, kako je doznao, organizirali regatu. Na kraju su Austrijanci priznali da su pretjerali. Obećali su da će platiti klupu.

"Izuzetno mi je drago kako su mještani reagirali. Austrijanci su u ponedjeljak došli u Općinu i ostavili predujam od 7000 kuna za novu pametnu klupu, a mi ćemo dobiti ponudu od tvrtke koja ih radi i Austrijanci će doplatiti sve, do punog iznosa. Radi se o 17 tisuća kuna. Nautičari ih zaista puno koriste, imamo dvije, jednu je kupila Županijska lučka uprava, jednu Općina Sali. Uništena klupa će biti zamijenjena, a druge štete nema", rekao je načelnik Općine Sali Zoran Morović.

Rekao je i da u Salima nema policajca, nema uopće policijskog ureda, a nema ni komunalnog redara. Ljudi se ipak drugačije ponašaju kada vide uniformu, rekao je načelnik.

Komunalni redar je umro u lipnju, a na novi natječaj nitko se nije javio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.