Bajram Şerif Mubarek Olsun: Najveći praznik muslimanima čestitao i predsjednik Josipović

NAJVEĆI muslimanski blagdan Kurban-bajram svečano je obilježen i u Hrvatskoj. Na jutarnjoj molitvi sabah-namazu u zagrebačkoj džamiji okupio se velik broj islamskih vjernika, a svečanosti je nazočilo vodstvo Mešihata islamske zajednice na čelu s muftijom Ševkom Omerbašićem.

Glavni imam zagrebačke džamije Aziz Alili podsjetio je vjernike na osnivača islama Muhameda koji je mirio zavađena plemena, brisao razlike i stvarao monolitno i jedinstveno društvo, naglasivši kako islam treba biti vjera ljubavi, sloge, jedinstva i solidarnosti.

Kurban-bajram svečano je obilježen i u Islamskom centru u Rijeci. Glavni riječki imam Hajrudin efendija Mujkanović nakon jutarnjih molitvi dočekao je hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića, koji se također pridružio čestitkama.

"Našim sugrađanima i sugrađankama islamske vjeroispovijesti želim čestitati Bajram - vjerski blagdan. Vrlo je važno da svatko ima idealne uvjete za prakticiranje svoje vjeroispovijesti i zaista se veselim s našim vjernicima muslimanske vjeroispovijesti što smo ovdje dobili Islamski centar", poručio je Josipović muslimanima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.