Baldasar nastavlja čistku: U NO Prometa šef udruge veterana 72. bojne umjesto tajnika Foruma mladih

Foto: FAH

IVO BALDASAR nastavlja sa čistkom SDP-ovih kadrova iz nadzornih odbora gradskih tvrtki. Nakon što je iz NO Lovrinca potjerao tajnicu splitskog SDP-a Slavicu Bartulović, a još ranije iz NO Čistoće Dragana Tomića, predsjednika Foruma mladih u Splitu, na red je došao i tajnik Foruma Miran Podržaj, oko čijeg se imenovanja prije dvije i pol godine podiglo dosta prašine. 

Baldasar je Podržaja nešto ranije već nakanio smjestiti u Upravno vijeće Gradske knjižnice Marka Marulića, no odustao je kada se javnost sablaznila njegovim kvalifikacijama. Podržaj se, naime, pohvalio da je u hotelu Lav radio kao "bell boy" i "ramp assistant", a svoj CV osnažio je i sa dvije sezone rada u jedinici prometne mladeži te četiri sezone pranja stakala na benzinskoj pumpi.

Militarizacija Prometa: Nakon komodora, stiže i bojnik

Nije prošlo za knjižnicu, ali jest za Promet, gradskog prijevoznika koji već godinama kronično grca u gubicima. Baldasar tada nije vidio problem. Smatrao je da se treba dati šansa mladima, a Podržaj ju je, kao student ekonomije, evidentno zaslužio. Moguće da je momak u međuvremenu i diplomirao, no to ga ipak nije spasilo Ivine metle koja mete sve koji nisu prihvatili poziv da se sa njim otisnu u novu političku avanturu izvan SDP-a. 

Zanimljivo je svakako tko će zamijeniti bell boya u Nadzornom odboru Prometa. Baldasar se odlučio za Zlatka Čipčića, umirovljenog bojnika i predsjednika Udruge veterana 72. bojne Vojne policije. Baldasar je u Prometu kao savjetnika direktora nedavno angažirao i komodora Ivicu Tolića, koji je spominjan kao savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović pa je izvisio u posljednjem trenutku. Tolićev angažman tim je čudniji jer je bio na HDZ-ovoj listi za Europarlament. 

Čipčić: Imam iskustva u upravljanju velikim sustavima

Čipčić je redovan na prosvjedima ispred splitskog suda kada se održavaju ročišta njegovim kolegama vojnim policajcima optuženima za ratni zločin u Lori. Baldasar je nedavno predložio da se 72. bojni digne spomenik, što je većina vijećnika, uključujući i SDP-ovce, podržala. Neki, pak, smatraju da je neprimjereno da se spomenik diže na mjestu stradanja žrtava pripadnike te postrojbe.

Čipčić nam kaže kako je spreman pomoći Prometu i da se bez oklijevanja odazvao pozivu gradonačelnika.

"Stvarno ne znam kako se odlučio za mene. Vjerojatno mu je netko predložio pa je on prihvatio. Vojni sam umirovljenik, završio sam vojnu školu, smjer elektro te imam iskustva u upravljanju velikim sustavima. Zapovijedao sam samostalnom satnijom 4. brigade, prometnom satnijom, a bio sam i pomoćnik zapovjednika bojne za operativno-nastavne poslove", kazao nam je Čipčić.

Pitali smo ga hoće li se i on dogodine naći na Baldasarovoj listi.

"Nema šanse. Politikom se neću baviti", kategoričan je bio Čipčić. Na posljednjoj proslavi obljetnice bojne u Kninu kazao je kako je "dosta podijele na ustaše i partizane dok se pljačka domovina stvorena na krvi branitelja." Uvjeren je da bi "živjeli u najsretnijoj zemlji na svijetu da su političke strukture uložile trud za sprječavanje kriminala u državi koliko ga ulažu u progon hrvatskih branitelja."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.