Baldasaru ponestalo kadra, u Nadzorni odbor Stanouprave šalje direktora Športskih objekata

Foto: Hina

IVI BALDASARU stanjili su se redovi. Rekorder nepopularnosti sa posljednjih izbora našao se na gadnim mukama. Treba u nadzornim odborima i upravnim vijećima pozamjenjivati SDP-ovce koji su dobili nalog da daju ostavke. Baldasar je već mahom zbrinuo koga je trebalo pa je sad malo tanak sa ljudstvom.

Zato je odlučio da u Nadzorni odbor kompromitirane Stanouprave umjesto dosadašnjeg predsjednika SDP-ovca Ante Martinisa pošalje bivšeg šefa splitske policije, direktora Športskih objekata Serđana Guština. Gradski vijećnici jutros su dobili obavijest o tome, no ubrzo im je poslana poruka da zanemare prethodnu informaciju.

Velika nervoza u Banovini: Ne znaju ispisati ime gradske firme, Baldasar ne gleda što potpisuje

Vidi se da je rješenje o razrješenju i imenovanju navedenih potpisao Baldasar, no potkrala se omaška pa je uz Stanoupravu dodano i "obala". Mislio je netko valjda na Splitsku obalu, još jednu gradsku firmu pa ni rješenje tako nije ispalo ispravno. Stanouprava obala, naime, ne postoji. Još.

Danas je inače trebao biti održan Nadzorni odbor Stanouprave na kojem bi se Martinis zahvalio i pozdravio s kolegama, a Guštin predstavio kao novi član, no do toga nije došlo. Iz ureda gradonačelnika Baldasara obavijestili su članove da se sjednica Nadzornog odbora odgađa iz formalnih razloga.

Što se događa, tko je unutra, a tko nije, koga je Baldasar imenovao, a koga razriješio, doznat ćemo valjda za koji dan. Očito je da je u Uredu gradonačelnika zavladala poprilična nervoza pa službenici nisu u stanju pošteno ispisati ni ime gradske firme, a ni Baldasar ne gleda što potpisuje, čak i kad sadržaj nije duži od jedne rečenice. 

Baldasarov donator preuzima Nadzorni odbor Stanouprave?

U nedostatku predsjednika Martinisa i u neizvjesnosti oko imenovanja Guština, Nadzorni odbor bi valjda trebao preuzeti potpredsjednik Stipe Mađor, Baldasarov donator, čijem je partneru Danijelu Jukiću isplaćeno 600 tisuća kuna pozajmice unatoč tome što se Stanouprava nalazi u gubitku od 800 tisuća kuna. Zagrabilo se u sredstva pričuve, a pozajmica nije ni došla na Nadzorni odbor unatoč tome što direktor Marko Šundov ima ovlasti raspolagati sa iznosima do 200 tisuća kuna. Na pozajmice je upozorila voditeljica financijske službe, koja je predstavnica radnika u Nadzornom odboru.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.