Balerina koja je zbog Bogdanića napustila Hrvatsku: Neki to trpe, ja to nisam mogla prihvatiti

Screenshot: N1 televizija

RUMUNJSKA balerina Alexandra Bertea koja je zbog mobinga ravnatelja baleta Dinka Bogdanića nedavno napustila splitski HNK u intervjuu za N1 kazala je kako je za nju to, unatoč isprikama, završen odnos.

"On je još ondje, gospodin Bogdanić! Za mene je to u potpunosti završen odnos. Profesionalno, osobno, ljudski! Ja to ne mogu. Važna mi je karijera i ples i u takvoj situaciji doista ne bih mogla raditi", rekla je balerina Alexandra Bertea koja je novi angažman pronašla u Sarajevu.

Nakon verbalnog vrijeđanja, Alexandra se obratila svim nadležnima, uključujući Hrvatski helsinški odbor i rumunjsko veleposlanstvo u Hrvatskoj, pa je slučaj "Bogdanić i balerina" prerastao u međunarodni skandal.

Priopćenjem se oglasilo i rumunjsko veleposlanstvo.

"Gospođica Bertea je zatražila pomoć našeg veleposlanstva, a kao diplomatska misija, veleposlanstvo je dužno zaštititi prava rumunjskih građana. Stoga smo se obratili Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu i Ministarstvu kulture Republike Hrvatske tražeći da se rasvijetle okolnosti navedenog incidenta, o čemu smo očitovanje dobili od gospodina Gorana Golovka, intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, kojim nam je priopćeno, između ostalog, da se gospodin Dinko Bogdanić ispričao zbog navedenog incidenta, te i od ministra kulture, gospodina Berislava Šipuša", navodi se u priopćenju.

"Neki to trpe, ja to nisam mogla prihvatiti. Umjetnicima bez stalnog ugovora institucije pomažu tek savjetima. Prošli je tjedan dao ostavku još jedan rumunjski kolega, kao i jedan kolega iz Ukrajine, tako da je iz splitskog HNK otišlo već četvero umjetnika", kaže balerina.

Intendant splitskog HNK Goran Golovko kazao je kako se nada da se ovakvi događaji više neć događati.

''Dodatno žalimo što je ovaj događaj, poprimivši takve medijske razmjere, bacio jednu ružnu sjenu na naš rad, ali siguran sam da taj događaj ne predstavlja ono što naše kazalište jest'', rekao je intendant Golovko.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.