Bandić seli golemi križ s Hipodroma, to ćete platiti najmanje 600.000 kuna bez PDV-a

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić seli ogromni križ s Hipodroma na južni Savski nasip.

Čelični križ visok 17,7 metara postavljen je tijekom posjeta pape Ratzingera, a Zagrebačka nadbiskupija ga želi postaviti na mnogo vidljivije mjesto na savskom nasipu kod Mosta slobode, nedaleko od Hipodroma.

Križ Bandić seli na zahtjev Crkve, a to će masno platiti Zagrepčani

Bandić je odlučio uslišiti želju Crkve, a to će građani Zagreba platiti najmanje 600.000 kuna bez PDV-a.

Projekt izvodi Zagorjegradnja d.o.o. iz Kraljevca na Sutli, koja je odabrana u postupku otvorene javne nabave prošloga ljeta, i to po ponuđenoj cijeni od 595.250 kuna bez PDV-a. Podsjetimo da je procijenjena vrijednost ovog posla bila 750.000 kuna bez PDV-a. Projektant je zagrebačka tvrtka Kontura-Projekt d.o.o., a nadzornik je Mladen Siketić, tvrtka Mlasing d.o.o.

Prema tehničkom opisu projekta, proširivat će se "kruna Južnog nasipa rijeke Save i smještaj križa na proširenje", i to “temeljem zahtjeva Zagrebačke nadbiskupije da se izmjesti postojeći Križ postavljen na Hipodromu u čast obilježavanja susreta s papom Benediktom XVI za vrijeme njegovog posjeta Zagrebu".

Širi se nasip da se postavi križ "kako bi se prolaznici mogli zaustaviti i proći oko križa"

"Nova lokacija Križa predložena je kako bi Zagrebačka nadbiskupija trajno obilježila i ostavila spomen na taj događaj te kako bi prolaznici mogli se zaustaviti i proći oko Križa", stoji u dokumentaciji.

Nova lokacija križa izrađenog od čeličnog profila je 350 x 250 v 10 mm, a postavit će se na armiranobetonski temelj sa širom naglavnom temeljnom pločom. Njegova nova lokacija nalazi se na proširenom dijelu južnog nasipa na kojem je postavljena javna rasvjeta i klupe i to na dijelu na kojem je dobro vidljiv između okolnog raslinja i drveća te uočljiv i s južne i sa sjeverne strane nasipa, a projektirana lokacija križa je predviđena na sredini između dvaju stupova javne rasvjete, na udaljenosti 295 metara od Avenije Većeslava Holjevca, navodi se u dokumentaciji.

Na mjestu gdje bi križ trebao biti premješten jučer je postavljena tabla koja označava početak radova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.