Banožić: Hrvatska prati aktualne potrebe ukrajinskih snaga i šalje pomoć

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"HRVATSKA kontinuirano prati aktualne potrebe ukrajinskih snaga i u skladu s tim upućuje nužnu pomoć", rekao je ministar Banožić u njemačkoj vojnoj bazi na petom sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu, priopćilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

Dosad pružena materijalna pomoć Ukrajini donacijom sredstava i opreme te pružanjem humanitarne pomoći bila je tema sastanka ministara obrane više od 40 zemalja sudionica Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu, koji je sazvao američki ministar obrane Lloyd J. Austin u Zrakoplovnoj bazi Ramstein.

"Hrvatska će i dalje pomagati Ukrajini"

"Hrvatska kontinuirano prati aktualne potrebe ukrajinskih snaga i u skladu s time upućuje nužnu pomoć", rekao je ministar Banožić u svom obraćanju, prenosi MORH.

Banožić je ujedno zahvalio saveznicima i partnerima na kontinuiranoj potpori u koordinaciji isporuka donacija. Naglasio je da će Hrvatska i dalje pružati humanitarnu, političku i vojnu pomoć Ukrajini, ne samo u pogledu kratkoročnih odgovora nego i dugoročno u smislu mirne reintegracije, razminiranja, oporavka i rehabilitacije pripadnika ukrajinskih snaga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.