Bivša Cvikova djevojka: Bojala sam ga se, a onda shvatila da je on najobičnija ženskica!

PETRA Gugić, bivša djevojka Jakše Cvitanovića Cvika, danas je na suđenju korčulanskoj narko hobotnici, ostala pri iskazu iz istrage, kojim tereti više članova njegove kriminalne skupine.

Nakon Cvika, Gugićka završila s "nasljednikom" Damirom Rašidagićem
 
Premda je u doba davanja iskaza protiv Cvitanovića početkom 2007. godine priznala da je bila zaljubljena u njega i da ga nije preboljela, stvari su se stubokom izmijenile. Danas je Petra udana za Cvikovog najljućeg oponenta Damira Rašidagića, koji je "naslijedio" posao, ali je već godinu i nešto pritvoren nakon što je pao sa svojom ekipom i heroinom. Svejedno, Petra želi dijete sa svojim Damirom, no sud im je odbio izaći u susret.

Gugićka tereti Cvika da je nabavljao heroin u količinama od 1 do 3 kilograma. Pričalo se, kazala je, da je drogu prvo donosio s Hvara, potom iz Mostara, te naposljetku - Beograda.

Kad ne bi bilo Jakše, posao bi preuzimao brat Mirjan, tvrdi Gugićka. Zna to, jer bi se Mirjan, kada bi se napio, žalio da ga brat maltretira. Prisjetila se i kako joj je Cvikov brat kazao da pokupi nešto za njega kada bude dolazila u Velu Luku. Tada ju je uhitila policija, a ona im je kazala da je droga njena. Tvrdi da je jedno vrijeme heroin stizao u Ston, te da bi Jakša poslao brata da ga doveze do Luke. 

Cvik je ismijavao svoje dilere i govorio im da se naviknu na loš heroin

"Jakša je fizički i psihički prisiljavao ljude da rade za njega. Bio je agresivan prema onima koji su mu dugovali. Mene je istukao, ali ne radi droge. Bojala sam ga se, ali danas više ne. Shvatila sam da je on najobičnija ženskica" kazala je Gugićka.

Cvik je ismijavao svoje dilere, tvrdi ona. Uvaljivao im je, kaže, loš heroin. "Jakša je na Korčuli prodavao smeće. Tea Cetinić (jedna od optuženih dilera) kupila je od njega 20 grama heroina, i sve to kroz venu ufurala. Ništa joj nije bilo. Jakša se smijao i govorio neka se naviknu na takvu drogu" kaže Gugićka.

USKOK namješta svjedočenja i daje svjedocima povlastice za lažne iskaze?!


Cvikov branitelj Jadran Franceschi sudu je priložio medicinsku dokumentaciju kojom pobija iskaz svjedoka Ivana Marinovića, koji je Cvika optužio da mu je sredinom 2005. godine u dva navrata prodao 35 grama heroina. Naime, Cvik je u to doba bio u bolnici u Dubrovniku, na rehabilitaciji u Makarskoj, te Klinici za traumatologiju u Zagrebu, i to zbog ozljeda ruku, koje je zadobio prilikom pada s motorkotača.

Franceschi je pobio i Marinovićevo svjedočenje da je Mirjan Cvitanović dao drogu Aldu Mundiću u proljeće 2006. godine u Veloj Luci. U to doba Marinović je, tvrdi, pljačkao stanove po Splitu. Franceschi sumnja na nagodbu, jer mu se čini nevjerojatnim da je Marinović, kao višestruki povratnik, za niz krađa osuđen uvjetno, i to nakon svjedočenja u ovom postupku. Usto, navodi da je Marinović u drugim postupcima jasno naglasio da je drogu uvijek nabavljao u Splitu.




  
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.