Austrijskoj ministrici Putin bio na svadbi. Sad je njegova veleposlanica za tigrove

Bivša austrijska ministrica vanjskih poslova, kojoj je ruski predsjednik Vladimir Putin bio gost na vjenčanju, imenovana je njegovom ambasadoricom dobre volje kako bi podigla svijest o očuvanju tigrova.

Karin Kneissl, koja živi u Rusiji, posebno će se usredotočiti na zaštitu sibirskog tigra, nekad česte vrste u sjevernoj Aziji čija se brojnost smanjila, objavile su ruske državne novinske agencije u utorak.

Sergej Aramilev, čelnik centra za sibirske tigrove u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku, kazao je da će Kneissl pomagati ustanovi u međunarodnim pitanjima, objavila je agencija RIA Novosti.

Kneissl je bila austrijska šefica diplomacije između 2017. i 2019. Služila je u vladi predvođenoj krajnje desnom Slobodarskom strankom premda nije bila članica stranke.

Plesala je s Putinom na svom vjenčanju

Plesala je s Putinom na svom vjenčanju 2018. u Austriji, što je dovelo do međunarodnih kritika.

Pedesetdevetogodišnjakinja je u lipnju na međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt Peterburgu rekla da je sretna zbog nove prilike da živi i radi u Rusiji.

Sibirski tigar je najveća mačka na svijetu. Kneissl je u rujnu 2022. na ekonomskom forumu u Vladivostoku kazala da bi htjela ulogu u zaštiti velikih mačaka u zemlji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.