Bivši američki predsjednik Carter slomio kuk, odmah je operiran

Foto: EPA

BIVŠI američki predsjednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir Jimmy Carter slomio je jučer kuk spremajući se u lov na divljeg purana, objavila je njegova zaklada, dodajući da je 94-godišnji demokrat uspješno operiran.

"Dok se jutros spremao u lov na divljeg purana, bivši američki predsjednik Jimmy Carter je pao kod kuće u Plainsu, u Georgiji", na jugu Sjedinjenih Država, navodi Carter Center u priopćenju.

"Oporavlja se nakon operacije kuka u Phoebe Sumter Medical Centeru u Americusu", gdje je uz njega supruga Rosalynn. "Operacija je dobro prošla", dodaje se u priopćenju.

Dobio Nobelovu nagradu za mir prije 17 godina

"Predsjednik Carter je rekao da mu je najviše žao što se ovog tjedna završava sezona lova na divljeg purana i što nije ispunio svoju odstrjelnu kvotu", dodaje centar u šali.

"Nada se da će mu savezna država Georgia dopustiti da neiskorištenu kvotu prenese u sljedeću godinu."

Predsjednik Donald Trump mu je u objavi na Twitteru zaželio "brz oporavak".

Carter, pokrovitelj sporazuma iz Camp Davida koji je u ožujku 1979. doveo do potpisivanja izraelsko-egipatskog mirovnog ugovora, bio je predsjednik SAD-a od 1977. do 1981. godine.

Nobelovu nagradu za mir dobio je 2002. za "desetljetne neumorne napore radi pronalaženja mirnog rješenja za međunarodne sukobe".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.