Bivši američki predsjednik Jimmy Carter hospitaliziran drugi put u tjedan dana

Foto: EPA

BIVŠI američki predsjednik Jimmy Carter, koji je prošlog tjedna otpušten iz bolnice u državi Georgia, tijekom vikenda je ponovno hospitaliziran zbog liječenja infekcije mokraćnog sustava, izvijestio je Carter centar.

"Bolje se osjeća i raduje se što će se uskoro vratiti kući", stoji u izjavi Carterove zaklade.

Najdugovječniji bivši američki predsjednik

Najdugovječniji bivši američki predsjednik, nekadašnji farmer kikirikija i guverner, primljen je tijekom vikenda u medicinski centar Phoebe Sumter u Americusu u državi Georgia, izvijestio je Carter centar, dodajući da će njegova sljedeća izjava biti objavljena "kad bude pušten na daljnji odmor i oporavak".

Carter (95), koji živi u Plainsu u Georgiji, u srijedu je poslan kući iz sveučilišne bolnice Emory u Atlanti gdje je podvrgnut ublažavanju krvarenja na mozgu, uzrokovanom nedavnim padovima. Liječnici su operaciju proglasili uspješnom.

U listopadu je Carter dva puta pao. Zbog prvog pada su mu šivali lice, a drugi je rezultirao kratkom hospitalizacijom zbog manjeg prijeloma zdjelice.

Nakon prvog pada nastavio je rad na projektu izgradnje kuće za neprofitnu skupinu Habitat for Humanity.

U svibnju je bivši demokratski predsjednik operiran jer je, također kod kuće, slomio kuk.

Izabran 1976. godine

Carter je 1976. porazio republikanskog predsjednika Geralda Forda da bi kao 39. predsjednik odslužio četverogodišnji mandat u Bijeloj kući.

Nobelovu nagradu za mir 2002. je dobio za svoje napore na pronalaženju mirnih rješenja globalnih sukoba, unapređenju demokracije i ljudskih prava, promicanju ekonomskog i društvenog razvoja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.