Bivši marinac koji je navodno ispalio zadnji hitac u Bin Ladena: "Trumpova vojna parada je sranje"

Foto: Twitter, Youtube

BIVŠI američki marinac koji tvrdi da je ispalio smrtonosni hitac Osami bin Ladenu, žestoko je kritizirao želju predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da organizira vojnu paradu u Washingtonu.

"Vojna parada je sranje iz trećeg svijeta. Pripremimo se, odlučimo, borimo se. Prestanite s ovom raspravom", napisao je bivši marinac Robert O'Neill na Twitteru.

O'Neill je sudjelovao u vojnoj operaciji koju je naredio tadašnji predsjednik Barack Obama u kojoj je ubijen lider Al-Kaide Bin Laden. Također je bio gostujući voditelj u Trumpovoj omiljenoj televizijskoj emisiji, jutarnjem showu Fox and Friends, i bio je gost na večeri u Bijeloj kući prošle godine.

U utorak su se pojavile glasine da Trump tražio od Pentagona da se organizira vojna parada na jednoj od glavnih ulica u Washingtonu. Američki predsjednik navodno želi nadmašiti francusku paradu povodom dana pada Bastille na kojoj je Trump bio prošle godine.

Američki ministar obrane James Mattis rekao je u srijedu da se Pentagon priprema za mogućnost vojne parade, a da će o tome odlučiti Bijela kuća.

Posljednja velika parada u SAD-u je održana 1991. godine dok je predsjednik bio George Bush stariji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.