Bivši ministar poljoprivrede BiH Lijanović optužen za iznudu 400 tisuća eura

Foto: cin.ba

ŽUPANIJSKI sud u Tuzli u srijedu je potvrdio optužnicu protiv Jerka Ivankovića Lijanovića, nekadašnjeg ministra poljopprivrede u vladi Federacije BiH i još trojice njegovih suradnika koje se tereti za zloporabe fondova namijenjenih za poticanje poljoprivredne proizvodnje.

Kako je priopćeno iz tuzalnskog suda uz Lijanovića su optuženi u Suad Čamdžić, Mersed Šerifović te Stipe Šakić.

Istragom je bio obuhvaćen i bivši ministar poljoprivrede u vladi Tuzlanske županije Edin Ajanović no on je sporazumno priznao krivnju i temeljem toga je već osuđen na jednogoodišnju kaznu zatvora.

U optužnici se navodi kako je Lijanović kada je preuzeo dužnost ministra poljoprivrede organizirao udrugu u kojoj su bili članovi njegove Narodne stranke "Radom za boljitak".

Preko te udruge ucjenjivali su poljoprivredike koji su tražili novčane potpore da njima isplaćuju polovicu odobrenih sredstava te su ih navodili kako  lažno uvećati vrijednosti kapitalnih ulaganja u poljoprivredi.

Istragom je utvrđeno kako su Ivanković i njegovi suradnci na ovaj način protupravno stekli 817 tisuća konvertibilnih maraka (oko 418 tisuća eura).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.