Bivši moralist Jutarnjeg Davor Butković na listi 10 najvećih dužnika

Foto: FAH, Porezna uprava

NEKADAŠNJE prvo pero Jutarnjeg lista, Davor Butković, dužan je za poreze Ministarstvu financija najmanje 2,9 milijuna kuna, stoji u podacima koje je, s danom 23. 10. 2017. godine, objavila Porezna uprava.

Index je i ranije pisao o Butkovićevom poreznom dugu, koji je zabilježen i 2013., 2012. i 2009. godine.

>> Digao kredit od 1,2 milijuna kuna: EPH jamči za porezni dug Davora Butkovića

>> Ovrha: Glavni moralist Jutarnjeg lista Davor Butković dužan je Ministarstvu financija najmanje 1,6 milijuna kuna

Još 2012. tvrdio da je isplatio dug

U razgovoru za Index 2013. godine, Butković nam je rekao kako trenutačno "mjesečno uplaćuje oko 20 do 30 tisuća kuna" te kako "vjeruje da će ukupni dug sanirati do kraja rujna 2013. godine".

Godine 2012. nam je pak kazao kako je svoj dug isplatio u cijelosti. Prema najnovijim informacijama Ministarstva financija, čini se kako Butković dugovanja još uvijek nije podmirio.

Podsjetimo, Index je 2012. godine objavio kako je, prema zemljišno-knjižnom dokumentu, bilo jasno da je Republika Hrvatska upisala založno pravo na Butkovićevu nekretninu radi osiguranja tražbine.

Butković se u svojim kolumnama u Jutarnjem listu uglavnom bavio problemima hrvatske države i sugerirao kojim bi putem Hrvatska trebala ići, a usto je često dijelio i moralne lekcije hrvatskim političarima. Široj javnosti Butković je postao je poznat po lažnom intervjuu s bivšim premijerom Ivom Sanaderom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.