Bivši policajac osumnjičen za ratni zločin u Karlovcu

ŽELJKA Gojaka tereti se da je 5. listopada 1991. godine u naselju Sajevac u Karlovcu počinio ratni zločin nad troje civila. Tužiteljstvo je podnijelo istražni zahtjev zbog osnovane sumnje da je sada 48-godišnji Gojak kao djelatnik PU karlovačke s nekoliko pripadnika Zbora narodne garde ušao u obiteljsku kuću Marka Roknića, kojeg je ubio, kao i njegovu sestru i 14-godišnju kći.

Dvoje preživjelih članova obitelji Roknić, supruga Branka i sin Nenad, koji žive u Srbiji, ranije su dali iskaz beogradskom Sudu za ratne zločine, a DORH je preuzeo svu dokumentaciju iz Srbije. Policija je saznanje o ubojstvima zaprimila 2007. godine. Posmrtni ostaci ubijenih ekshumirani su prije mjesec dana s groblja u Popović Brdu nedaleko od Karlovca.

Gojak, naime, negira da je počinio ubojstva za koja ga terete. U svoju obranu je rekao da su s Roknićeve kuće na njih bačene bombe i tada su oni otvorili paljbu po kući u kojoj su poginuli Marko Roknić, Dragica Ninković i Danijela Roknić. Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke predložen je pritvor Gojaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.