Bivši policajci utjeruju dugove za Hypo Leasing, a splitska policija privodi za prekršaj?!

BIVŠI policajci utjeruju dugove za Hypo Leasing, a splitska policija tu ne vidi obilježja kaznenog djela i privodi za prekršaj javnog reda i mira. I napadnutog i napadača.

Plaća leasing, a dužan?

Nevjerojatnu priču nam je ispričao Robertino Čubrilo. Tvrdi da je već duže vrijeme izložen učestalim pozivima i maltretiranjima bivšeg policajca Mira Labrovića. Kaže da ga Hypo bezrazložno progoni jer uredno podmiruje rate leasinga za Mitsubishi Pajero. Problem je, tvrdi, ispao jer je leasing kuća prebacila njegove uplate na vozila koja je na leasing uzeo njegov prijatelj, posrnuli građevinski poduzetnik. I Čubrilov Mitsubishi se nalazi u toj floti, poduzetnik mu ga je dao kao nagradu za posredovanje u sklapanju poslova. No, kako uredno otplaćuje leasing, smatra velikom nepravdom da se njegove uplate prebacuju na konto vozila s kojima nema nikakve veze. Osim toga, smatra to i nezakonitim budući da njegove uplate imaju točno specificiran poziv na broj, broj ugovora o leasingu te ostale podatke koji se odnose isključivo na njegovo, a ne neko drugo vozilo...

Ljubazni kada sklapaju posao, kad utjeruju dugove druga priča

Drži i kako je odnos leasing kuće nekorektan jer im je već pomogao da vrate terenac Nissan Pathfinder, koji njegov prijatelj poduzetnik nije mogao isplaćivati zbog krize u građevinarstvu. A to, kaže nam Čubrilo, nije bilo nimalo lako. Umjesto da leasing kuća taj potez shvati kao znak dobre volje i želju za korektnim odnosom, na vrat su mu natovarili Labrovića, koji ga posljednjih mjeseci cijepi tezom da mora vratiti treće preostalo vozilo iz poduzetnikove flote, u usporedbi sa terencima skromni Renault Megane. Ako ne, da će mu uzeti Pajera. Čubrilu se priča nije nimalo svidjela, kao ni ton kojim mu se obraćao Labrović. Nije niti malo nalik onoj ljubaznosti bankovnih službenika pri dogovaranju kredita, leasinga, štednje i ostalog. Naprotiv.

Dugovi se rješavaju glavom u glavu?!

Htio je stvar već jednom razriješiti pa je dogovorio sastanak. Umjesto u sjedištu Hypo Leasinga u kojem Labrović ima ured, našli su se u kafiću u zgradi Muslimanka. Čubrilo nam je prepričao događaj. "Ušao sam unutra, znam konobare, svima sam se javio. Vidim neke ćelave tipove uokolo, odmah mi je to sve bilo sumnjivo. Vidio sam tipa kako sjedi. Pitao sam ga je li on Labrović. Odgovorio mi je da jest. Iznenada me jedan uhvatio straga za ruke, a Labrović me udario glavom o glavu", priča nam Čubrilo.

Zbog "pušenja" završio kod suca

Nekako se izvukao iz neugodne situacije te je odmah sve prijavio Prvoj policijskoj postaji, koja se nalazi ni sto metara od kafića u kojem se zbio sukob. Bilo mu je sumnjivo postupanje službenika. Neki su, kaže, bježali od njega, a neki su, pak, bili susretljivi. Ispričao je što se dogodilo i kakve je probleme imao sa Labrovićem. Prilično se iznenadio kad su mu rekli da će ga privesti prekršajnom sucu zbog remećenja reda i mira. Uvrijedio je Labrovića kazavši mu da puši...

Bio je i u bolnici. Tamo su mu ustanovili lakše tjelesne ozljede. U liječničkom nalazu je navedeno: "Fizički napad od strane nepoznatih osoba. Dobio udarce po glavi, ima ogrebotine na prsima, nije gubio svijest, nije povraćao, osjeća blažu slabost. U slučaju poremećaja svijesti, otežanog buđenja, mučnine ili povraćanja javiti se odmah."

Kod prekršajnog suca novi zaplet. Čubrilo kaže kako Labrović nije htio priznati napad, dok mu sudac Ivan Dadić nije zaprijetio zatvorom. Na koncu je sudac njega oglobio sa 300, a Labrovića sa 700 kuna.

Zamjenik Labrović: "Nemamo saznanja..."

Htjeli smo u splitskoj policiji provjeriti istražuju li možda slučaj zbog sumnje u kazneno djelo iznude ili protupravne naplate. Nisu. Zašto? Nemaju saznanja o tome. Indexu je baš tim riječima nepostupanje obrazložio zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ivo Labrović. Čubrilo je prilično koncizno uputio Index na sumnju u kazneno djelo koje policija goni po službenoj dužnosti, nejasno je kako je to uredujućim službenicima promaklo. Ni Labroviću nije jasno.

Pitali smo ga je li u rodu sa prezimenjakom Mirom. Isto prezime i mogući rođački odnos Čubrilu je odmah bio sumnjiv. "Nismo, samo smo iz istog sela", pojasnio nam je zamjenik Labrović.

Bivši policajac Labrović poklopio slušalicu, ne želi se potezati po medijima

Sa Mirom Labrovićem nismo imali sreće. Nazvali smo ga i pitali ga je li on. "Jesam", kratko je odgovorio. Nakon što smo ga pitali da nam ispriča svoju verziju naplate potraživanja u kafiću za Hypo Leasing, naglo se predomislio. "Imate krivi broj", skresao je sebi u bradu i poklopio slušalicu.

Čuli smo se sa njegovim zaposlenikom, koji je također bio u kafiću prilikom okršaja. Čubrilo sumnja da ga je upravo on uhvatio za ruke i držao dok se Labrović glavom borio za interes leasing kuće.

"Ma to je sve prenapuhano, a taj tip je bio drzak i vrijeđao je i Labrovića i zaposlenike Hypo Leasinga. Da je meni kazao to što je njemu rekao, stvarno ne znam kako bih reagirao. U ovom poslu nema ništa sumnjivo ni nezakonito. Labrović ima firmu za naplatu potraživanja, a ja radim kod njega", kazao nam je bivši policajac.

Još je napomenuo da Čubrilo ima prekršajnih prijava i da nije nepoznat policiji. Čubrilo, pak, kaže da se radi o prometnim prekršajima i remećenjima reda i mira, uglavnom, zbog toga jer u kući ima rođaka narkomana.

Hypo Leasing šuti

Zvali smo i referenta Hypo leasinga, koji je uključen u ovu priču. Nije nam se htio javiti na mobitel, čak ni nakon što smo mu poslali SMS poruku da nam treba stav banke o naplati potraživanja te angažmanu tvrtke za utjerivanje dugova. Labrovićev zaposlenik kazao nam je da se šef ne želi bespotrebno potezati po medijima i davati izjave te da ga je Indexov poziv iznenadio pa se nije snašao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.