Bivši savjetnici Lovrić Merzel, koji su županiju koštali 6 milijuna kuna, sada traže još 40.000 kuna

Foto: FAH

NA Općinskom sudu u Sisku vodi se postupak u kojem 12 savjetnika bivše županice traži od Sisačko-moslavačke županije 40.000 kuna neisplaćenih naknada za rad u Savjetu županice, potvrđeno je Indexu danas iz Sisačko-moslavačke županije, a dodajmo kako je županica u to vrijeme bila u pritvoru.

"U istom je postupku u protutužbi Sisačko-moslavačka županija tražila povrat od 4 milijuna kuna od tih istih savjetnika za rad od 2009. do 2013. godine.

Kako je sudski postupak u tijeku ne znamo jesu li savjetnici radili u tom razdoblju, a isto tako ne možemo i ne smijemo komentirati sudski postupak", kažu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Jasmina Jovev, bivša voditeljica Kabineta Marine-Lovrić Merzel koja je razotkrila županicu i dovela do njenog uhićenja svjedočila je u postupku koji je jučer održan i potvrdila kako je 2012. dobila nalog da sastavi izvješća o radu dvaju savjeta, za potrebe Državne revizije, u koje je unijela i izmišljene podatke o radu savjetnika.

Savjetnici Lovrić Merzel za 4 godine savjetovanja dobili 6 milijuna kuna

Podsjetimo kako je u 2012. godini, prema podacima Državne revizije, za 14 članova savjeta Marine Lovrić Merzel izdvojeno 1.453.000 kuna. Tek nešto manje, 1.444.143,00 kuna, za županičine savjetnike izdvojeno je iz županijskog proračuna u 2011. godini. To znači da su u proteklom mandatu županice Lovrić Merzel stanovnike Sisačko-moslavačke županije njeni savjetnici koštali gotovo šest milijuna kuna.

Dodajmo još kako je Marina Lovrić Merzel u emisiji Nu2 prije nekoliko godina ustanovila kako ona nema savjetnike već radna tijela koja se zovu Savjeti.

Bivša sisačko-moslavačka županica je tada u emisiji branila veliki broj savjetnika te izjavila kako oni marljivo rade tijekom cijele godine te itekako zarađuju svoje plaće.

Kada je Državna revizija ukazala na nedostatak izvješća o radu savjeta, kako bi se opravdalo njihovo postojanje i isplata visokih naknada, tadašnja županičina šefica kabineta Jasmina Jovev dobila je nalog da napiše retroaktivna izvješća o radu dvaju savjeta.

Dodajmo još i kako su savjetnici Marine Lovrić Merzel za njezine četiri godine mandata i savjetovanja primili šest milijuna kuna, a uz to je većina i imala službene mobitele, dok su mnogi primali i naknade za članstva u upravnim vijećima i odborima u županiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.