Bivši šef ACI-ja osuđen za bespravnu gradnju na Braču

IVO MARKUSOVIĆ, bivši šef ACI-ja, osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora zbog bespravne gradnje u Milni Na Braču. Dobio je devet mjeseci uvjetno s rokom kušnje na dvije godine. Prema optužnom prijedlogu, gradio je bez papira na obalnom pojasu od posebnog interesa za RH.

Markusović: "Uzeli su me na zub"

Sudac Mile Rebić izdao je kazneni nalog, što znači da je Markusović osuđen bez suđenja na temelju dokaza koje je pribavilo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Ukoliko se Markusović bude žalio, a mala je vjerojatnost da će propustiti to obaviti, slučaj će ipak na suđenje.

Markusović se u razgovoru za Index požalio kako su ga uzeli na zub. Sudili su mu i u predmetu protiv bivše predsjednice supetarskog suda Ivane Domić. Zasad su i jedno i drugo nepravomoćno oslobođeni optužbe za otimačinu zemljišta na Braču.

Betonska ploča

Za razliku od slučaja Domić, predmet bespravne gradnje sud je riješio u nepuna dva tjedna, koliko je proteklo od podizanja optužnice. Markusović, inače, tvrdi da je nevin, tj. da nije sagradio betonsku ploču dimenzija 12 sa 6 metara, već se radi o objektu kojeg je sagradio još njegov otac, a za to ima i dokaz, fotografiju iz 1965. godine. Sud nije uvjerio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.