Bivši šef iz Podravke iz Remetinca ravno u fotelju financijskog direktora Adrije?

JOSIP PAVLOVIĆ, bivši član Uprave Podravke i jedan od osumnjičenih u aferi Spice, nakon izlaska iz Remetinca nije dugo morao tražiti posao: zaposlio se u zadarskoj tvornici za preradu ribe Adria.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, Pavlović je u Zadru dobio posao zahvaljujući dobrim vezama s direktorom i vlasnikom Adrije, Miodragom Lacićem. Pretpostavlja se kako će bivši Podravkin menadžer u Adriji obavljati funkciju financijskog direktora jer je isti taj resor pokrivao i u Podravki.

Zanimljivo je pri tom da Adria za Podravku i dalje proizvodi ribu pod brandom Eva. Radi se o marki koju je Podravka kupila od Adrije prije nekoliko godina za 15,5 milijuna kuna, a dvije su tvrtke istodobno potpisale ugovor o dugoročnoj suradnji.

Također, prema neslužbenim informacijama, policija već mjesecima češlja ugovore između Podravke i Adrije. Navodno su bile sporne neke stavke iz ugovora koje su definirale obveze partnera u osiguranju uvjeta za proizvodnju ribe.

Šuška se da je riječ o skladištu u Zadru čiji je najam Podravka plaćala premda joj to nije bila ugovorna obveza te netransparentnom plaćanju sirovine i materijala za izradu ribljih konzervi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.