Bivši šefovi HAC-a zbog sukoba interesa moraju platiti deset tisuća kuna kazne

POVJERENSTVO za sprječavanje sukoba interesa na današnjoj je sjednici sa po deset tisuća kuna kaznilo bivše šefove HAC-a Juricu Prskala i Marija Lovrinčevića. Njih se, podsjećamo, kazneno goni zbog pogodovanja Skladgradnji u famoznom slučaju farbanja tunela za cijenu drastično veću od tržišne.

No, nije to razlog zbog kojeg ih je sankcioniralo Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa. Protiv njih je Povjerenstvu podnesena prijava da su bili u sukobu interesa zato što na kraju svog mandata nisu podnijeli imovinske kartice.

S obzirom na to da su Prskalo i Lovrinčević nakon pritvaranja od HAC-a dobili izvanredne otkaze, upitno je hoće li morati platiti ovu kaznu. Deset tisuća kuna bi im se, naime, trebalo skinuti s plaće. "Ukoliko su pronašli nove poslove i trenutno su u radnom odnosu, onda će ostati bez deset tisuća kuna. Ali ako ništa ne rade, onda ova odluka ostaje samo mrtvo slovo na papiru", objasnio je šef Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Mate Kačan.

Povjerenstvo je raspravljalo i o prijavi protiv saborskog zastupnika Damira Kajina. Kajina se teretilo da je svom vozaču namjestio povoljnu kupnju nekretnine u vlasništvu Grada Labina. No, IDS-ovac Kajin te je optužbe na kraju oslobođen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.