Bivši splitski gradonačelnik dobio spor protiv Čistoće, bolnici daruje više od pola milijuna kuna

BIVŠI HSLS-ov gradonačelnik Splita Miroslav Buličić dobio je spor sa Čistoćom, gradskom komunalnom tvrtkom u koju se trebao vratiti nakon isteka mandata 2005. godine. No, nisu mu dali HDZ-ov gradonačelnik Zvone Puljić i njegovi partneri iz Liste Velog mista. Puljićevo poglavarstvo poništilo je odluku o Buličićevom imenovanju pa ih je ovaj dao na sud.

Četiri spora

"Potrajalo je pet godina, vodila su se četiri spora i sva sam pravomoćno riješio u svoju korist. Riječ je odšteti što me nisu htjeli potvrditi za direktora Čistoće. Tužio sam na 380 tisuća kuna, s kamatama sam dobio više od 500 tisuća kuna. Kao što sam najavio kada sam krenuo u sudski postupak, sve ću darovati splitskoj bolnici", kazao nam je Buličić.

Trošenje će biti transparentno

Još se ne zna kako će se potrošiti novac, ali Buličić kaže da će sve biti dogovoreno sa Upravom bolnice te da će javnost imati puni uvid u trošenje.

Zanimljivo je možda kako je Puljić opravdao poništenje odluke o imenovanju Buličića direktorom Čistoće. Puljić se, naime, pozvao na to da će direktore komunalnih poduzeća birati natječajem. Pojasno je da nije u pitanju nikakav revanšizam, već normalan i logičan način postupanja. Uvjerili smo se i sami da je HDZ od tada sve direktore birao po javnom natječaju...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.