Blamaža: Šef splitske policije pokrenuo stegovni protiv načelnika Petričevića - bez dokaza?!

ŠEF SPLITSKE policije Ivan Merćep pokrenuo je stegovni postupak protiv Zorana Petričevića, pomoćnika načelnika Prve postaje za kriminalističku policiju - bez dokaza?!

Mjesec dana od pokretanja stegovnog još se čekaju dokazi?!

Premda je od pokretanja postupka zbog teže povrede službene dužnosti prošlo više od mjesec dana, svega koji minut prije jučerašnje rasprave na MUP-ovom disciplinskom sudu, Merćepov opunomoćenik zatražio je odgodu suđenja?! Obrazloženje? Čeka dokaze. Kakve, nije znao reći.

"Iznenađen sam. Nakon toliko vremena da se traži odgoda. Ovo je nekorektno, zatražit ću da se mom klijentu ukine suspenzija", kaže Petričevićev odvjetnik Evelin Tonković. 

Merćep je Petričevića dao na stegovni i suspendirao pod optužbom da se nedolično ponašao u službi, te nenamjenski koristio povjerena sredstva. Tereti ga da je provjeravao četiri osobe, ali ne i da im je dojavio što je o njima saznao u policijskoj evidenciji.

Optužili su ga i što je za svog poznanika provjerio osobu s kojom je ovaj bio u sporu oko stana. Poznanik se, naime, pobojao agresivnih ispada protustranke u slučaju da izgubi spor. Petričević mu je poslao poruku da se ne mora brinuti.

Stari, neraščišćeni računi

Sumnja u razložnost Merćepovog postupka pojavila se čim se saznalo o stegovnom. Petričevića su, naime, nadzirali više od godinu dana, a "inkriminirana" djela počinio je pola godine prije pokretanja stegovnog postupka. Merćep sada čak nema ni dokaza kojima bi potkrijepio optužbu na sudu?! Usto, protiv Petričevića nije pokrenut ni kazneni postupak.

Očito su u pitanju neki stari neraščišćeni računi, a primjena institucionalnih metoda za obračune s protivnicima, Merćepu nije nimalo strana. Uživa jaku podršku politike, na čelu Uprave održao se unatoč brojnim aferama i aljkavom radu svojih ljudi, koji, recimo, čak nisu bili kadri pronaći elemente kaznenog djela u aferi Wessels. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.