Boro Nogalo se vraća na posao: "Sretan sam, vraćam se u svoje prirodno okruženje"

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

BORO NOGALO, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, nakon devet mjeseci suspenzije i pravomoćne presude koja mu je išla u korist, vraća se na posao. 

Jutros je potpisao odluku o ukidanju suspenzije, koja je vrijedila od 20. studenoga prošle godine.

"Čovjek mora biti sretan, osjećam jedno ljudsko zadovoljstvo"

"Čovjek mora biti sretan, nakon toliko godina rada, pedijatrijske diplome i svih dodataka, kada se vrati tamo gdje pripada. Još i nedostaje pedijatara, onda si možete misliti", započeo je Nogalo.

Rekao je da nakon svega osjeća ljudsko zadovoljstvo. 

"Nakon svega što je bilo, osjećam jedno ljudsko zadovoljstvo, jer je sve bilo na labavim temeljima. To je bila pravna katastrofa. Samo su se htjeli mene riješiti jer sam svjedok svega što se događalo. Zahvalan sam ovoj v.d. ravnateljice koja je to prepoznala i vratila me. Potpisali smo ujutro odluku, izgrlili se i izljubili", rekao nam je Nogalo, koji ne skriva sreću zbog ovakvog ishoda. 

"Kad imate ideale, onda ste sretni kad se vratite u svoje prirodno okruženje"

Na posao se vraća sljedeći tjedan. 

"Sljedeći tjedan počinjem raditi, taman još da se malo pripremim. To vam je kao kad brucoš dolazi na fakultet ha-ha... Veselim se malim pacijentima, to je moj poziv, ja sam to izabrao. Obično tko ide u pedijatriju, ne ide zbog novca, nego zbog ideala. Kad imate ideale, onda ste sretni kad se vratite u svoje prirodno okruženje", rekao nam je Nogalo. 

Stavljenić-Rukavina, koja je odlučivala o smjeni Nogala i postavljanju novog ravnatelja, je uhićena, na teret joj se stavlja da je namještala natječaj

Podsjetimo, početkom prosinca 2019. godine Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak na svojoj sjednici smijenilo je ravnatelja bolnice Boru Nogala prije isteka njegova mandata. Vijeće ga je teretilo da je 2012. godine zaposlio nekoliko liječnika te da pritom za to nije imao odobrenje Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba. Sve je izazvalo dosta negodovanja u bolnici, ali i u javnosti. Grad Zagreb, s Milanom Bandićem na čelu, je čak i kazneno prijavio dr. Boru Nogala, a nedugo zatim u prosvjed podrške izašli su doktori sa Srebrnjaka.

U lipnju 2020. Dječja bolnica Srebrnjak dobila je novog ravnatelja, Ivu Dumića Čulu, a Nogalo je upozorio da je to prvi put u Hrvatskoj da bolnicu preuzima specijalizant. Na kraju je Ana Stavljenić-Rukavina, koja je odlučivala o njegovoj smjeni i o postavljanju novog ravnatelja, uhićena, a na teret joj se stavlja da je namještala natječaj za izbor novog vodstva bolnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.