Božić u kontejnerima na Baniji: "Imam malu mirovinu, ne znam gdje ću završiti"

Screenshot: N1

VIŠE od 4000 stanovnika Banije već je drugi Božić zaredom dočekalo u kontejnerima. Ante Jurić izgubio je dom u petrinjskom potresu i odonda živi u kontejneru.

"Da je dobro, nije, ali gdje si, tu si. Pitanje je kakva je obnova, to bih htio čuti, da se ubrza. Sve ide sporo. Volio bih da to malo ubrzate ako je moguće", kaže Jurić, a prenosi N1.

Prije potresa živio je u Petrinji s dvoje djece, no oni su potom otišli u Njemačku. Vratit će se ako se obnovi, kaže, ali zasad ostaju gdje jesu. Jednokratna pomoć stanovnicima u kontejnerima još nije došla. "Ne, zasad ništa ne znamo. Čuo sam da bi trebalo", rekao je Jurić poručivši vladi da se malo požuri.

"Ne znam gdje ću završiti, u nekoj zgradi ili gdje"

Njegova susjeda Katica Premur živi od vrlo niske mirovine pa joj pomaže i Centar za socijalnu skrb.

"Ide sporo. Ja sam preko socijalnog, ne znam gdje će me smjestiti. Imam malu mirovinu pa ne znam gdje ću završiti, u nekoj zgradi ili gdje. Živjela sam na selu u Cepelišu s čovjekom koji je umro. U kući su njegovi sinovi, tamo više ne smijem pa sam tu dospjela. Bila sam prvo u vojarni nakon potresa", rekla je za N1 Katica Premur.

"Svakakav je život ovdje. Imam mala primanja i jedva preživljavam. Grijalice su dobre, toplo je. Jednokratnu pomoć još nisam dobila. Priča se svašta, jedni kažu jedno, drugi drugo, ne zna se kad će", govorila je Premur o životu u kontejneru.

Andreju Plenkoviću poručuje: "Neka mu bude sve najbolje za Božić i Novu godinu i neka požure s naknadom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.