Božinović kaže da se Duhaček nije javio na policiju. To je laž

Foto: Filip Kos/Pixsell, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je uhićenje novinara Indexa Gordana Duhačeka.

"S obzirom na ove medijske napise, ja bih želio reći da gospodin nije priveden u policijsku postaju zbog svojih objava na Twitteru, već zbog činjenice da se nije odazvao na poziv policije. Kao što znate, svaki građanin se dužan odazvati na poziv policije bez obzira na to koju funkciju obavlja", kazao je Božinović, prenosi N1.

Božinović je istaknuo kako je policija postupala u okviru svojih nadležnosti. "Gospodin je danas bio na Prekršajnom sudu, za jedno djelo je proglašen krivim, a za drugo će odluka biti donesena u idućih nekoliko dana", dodaje.

Božinović je još jednom naglasio kako nije priveden zbog svojih objava na Twitteru, nego zbog toga što se nije odazvao pozivu policije. "Izveden je pred Prekršajni sud zbog činjenice da nema prebivalište u Republici Hrvatskoj", istaknuo je.

"Činjenica je da je za jedno djelo vezano uz omalovažavanje policijskih službenika osuđen. Policija ima pravo provoditi istraživanje i ima pravo sumnjati u počinjenje nekakvog djela. Nema nikakvog zastrašivanja bilo koga", dodaje.

Duhaček jučer bio u postaji u Heinzelovoj

Gordan Duhaček je, podsjetimo još jednom, jučer bio u policijskoj postaji u Heinzelovoj. Nakon što mu je u subotu na granici Hrvatske i BiH rečeno da postoje postupci protiv njega, on se sam dobrovoljno jučer javio u policiju. Ondje su mu kazali kako slobodno može otputovati te da im se javi kad se vrati. On ih je poslušao, ali je jutros uhićen u zračnoj luci.

"Ja sam iz obiteljskih razloga bio u BiH. U subotu su mi na granici skrenuli pažnju da postoje nalozi, dali su mi dva papira. Drugi je bio da se moram javiti u Heinzelovu u ponedjeljak. Ja sam jučer bio u Heinzelovoj, nudio se da razgovaram, rekao sam da putujem. Tu piše da se može opravdati nedolazak. Meni je policajac u Heinzelovoj rekao da je sve u redu, da mogu putovati i da se javim policiji kad se vratim", rekao je Duhaček.

Policiji smo poslali upit o tome zbog čega je Duhaček uhićen iako se jučer javio policiji u Heinzelovoj. Upitali smo ih je li njegov dolazak zabilježen te, ako nije, zbog čega nije. Također smo ih pitali po kojim je osnovama zadržan u ćeliji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.