Božinović o jučerašnjim uhićenjima: Takve afere se događaju i drugdje u EU

Screenshot: HRT

BORBA protiv korupcije nema nikakvu boju, rekao je potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jutros u HRT-ovoj emisiji A sada Vlada komentirajući jučerašnja uhićenja u aferi Sortirnica.

Zbog sumnje u malverzacije s novcem iz fondova Europske unije u velikoj policijskoj akciji na području Rijeke i Međimurja uhićeno je pet osoba.

Božinović je rekao da se takve afere događaju i u drugim državama članicama Europske unije te da se, kad se pogleda web-site Ureda europskog javnog tužitelja, vidi da ova vijest iz Hrvatske nije najnovija.

"Dakle, stalno se u svim državama članicama nešto događa, provode se akcije, porezne prijevare, namještanja natječaja, i zato postoje institucije koje se time bave", rekao je Božinović.

Dodao je da takve afere nisu ugodne, ali da je činjenica da se procesuiraju i da se reagira po svim indikacijama da je negdje nešto počinjeno.

"Zbog toga taj Ured europskog tužitelja i postoji", dodao je Božinović.

O policijskoj zaštiti Kolinde

Božinović je komentirao i informaciju da je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i dalje pod policijskom zaštitom.

"To je procedura, zna se kako to ide, odgovarajuće službe rade procjenu, predlažu Vladi, Vlada donosi odluku... Dakle, ništa novo i ništa neuobičajeno", rekao je.

Dodao je da ta vrsta zaštite nije rezervirana samo za bivše ili aktualne dužnosnike, već se može odrediti i drugim osobama za koje se procijeni da je njihova sigurnost upitna ili da im prijeti nekakva ugroza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.