U Splitu bratu zabio nož u srce, kazna mu smanjena na osam godina zatvora

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

DRAGO VRKIĆ osuđen je danas u Splitu na osam godina zatvora zbog ubojstva brata Borisa u obiteljskoj kući u Radunici u lipnju 2015. godine. Ovo mu je druga presuda, prvom je bio osuđen na 12 godina zatvora, no Vrhovni sud ukinuo je presudu i vratio slučaj na ponovno suđenje.

Sada je zaključeno da je ubio u prekoračenju nužne obrane. Slučaj se vrti oko noža koji je nađen nekoliko mjeseci poslije ubojstva. Vrkić je, naime, tvrdio da nije oteo bratu nož i zario mu ga u srce, već da je koristio drugi nož, baš taj koji je naknadno nađen. Razlika je velika. U slučaju da nije bilo drugog noža, nije bilo ni potrebe da Vrkić ubije brata.

Branitelj Boris Milošević upozorio je da je Vrkić 15 minuta oživljavao brata i da u tim trenucima sigurno nije razmišljao kako će složiti priču s dva noža. Tužitelj Žarko Štrbac tražio je na prvom suđenju 15 godina zatvora pa će sasvim sigurno napisati žalbu nezadovoljan ovakvim raspletom drugog suđenja.

Vrkićeva kaznena evidencija zauzima tri stranice, bio je svjedok na suđenju Kristijanu Stojanoviću za ubojstvo Ive Stipetića. Govorio je u njegovu korist o saznanjima koje je dobio da je njegov kum izmislio priču kako se Stojanović hvalio tim ubojstvom.


 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.