Britanci: Sve je očitija ruska kritična slabost. Putin je zbog toga imao javni ispad

Foto: EPA

BRITANSKO ministarstvo obrane objavilo je novo dnevno priopćenje svojih obavještajaca i ljudi na terenu. Danas pišu o problemima koje ima ruska obrambena industrija. Britanci pišu da su ti problemi toliko veliki da postaju kritična točka Rusije.

"Dana 9. veljače 2023. Dmitrij Medvedev pozvao je na povećanje ruske proizvodnje tenkova tijekom posjeta tvornici za izgradnju transportnih strojeva Omsk", pišu Britanci o izjavi bivšeg ruskog predsjednika.

Njegov posjet tvornici uslijedio je nakon nekoliko Putinovih javnih komentara kojima je pozvao obrambenu industriju da bolje potpomognu "specijalnu vojnu operaciju".

"Na sastanku koji je prenosila televizija 12. siječnja 2023. Putin je kritizirao Denisa Manturova, zamjenika premijera odgovornog za obrambenu industriju, zbog 'zafrkavanja'", pišu Britanci. Bio je to jedan od najjačih Putinovih javnih ispada od početka invazije, dodaju.

"Visoki ruski čelnici vjerojatno su svjesni da vojna industrijska proizvodnja postaje kritična slabost, pogoršana pogrešnom strateškom i operativnom procjenom invazije na Ukrajinu, dodaju Britanci.

Zaključuju da vojna proizvodnja sasvim sigurno ne ispunjava zahtjeve ministarstva obrane za kampanju u Ukrajini. A zbog toga ono ne stiže uspješno obnavljati zalihe za dugoročne obrambene ciljeve.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.