Britanija traga za ovim muškarcem. Na mostu ostavio kofere s dijelovima tijela

Foto: Policija

Policija koja traga za muškarcem za kojeg se vjeruje da je ostavio dva kofera s ljudskim ostacima na Clifton Suspension Bridgeu u Bristolu objavila je sliku osumnjičenog.

Policija je jučer u 23:57 primila dojavu o muškarcu s koferom koji se ponaša sumnjivo na mostu. Kad su policajci stigli deset minuta kasnije, muškarac je otišao, ostavivši kofer. Drugi kofer je pronađen nedugo zatim. Oba kofera su sadržavala, kako se vjeruje, ljudske ostatke.

Policija je pokrenula potragu za osumnjičenim i radi na identifikaciji preminulog. Danas se obavlja obdukcija. 

Policija objavila sliku muškarca, most blokiran

Na konferenciji za novinare, privremena zapovjednica Bristola, Vicks Hayward-Melen, objavila je sliku osumnjičenog. Opisala ga je kao muškarca s crnom adidas kapom, crnim trapericama, crnom jaknom, bijelim tenisicama, zlatnom naušnicom i crnim ruksakom.

Policija je rekla da je muškarac došao taksijem, a vozilo i vozač su identificirani i pomažu u istrazi. Vjeruje se da je osumnjičeni pobjegao prema Leigh Woodusu, na zapadnom kraju mosta u sjevernom Somersetu.

Hayward-Melen je rekla: "Ovo je vrlo uznemirujući incident i potpuno razumijem zabrinutost koju će izazvati među našim zajednicama. Naš neposredni prioritet je pronaći muškarca koji je donio kofere na most, identificirati preminulog i obavijestiti njegove bližnje."

Policija je pretražila područje, uz pomoć nacionalne policijskih zračnih snaga i obalne straže.

Policijski kordoni i vozila blokirali su pristup oba kraja mosta, koji inače ima prosječno 11.000 prelazaka dnevno. Forenzička vozila bila su parkirana ispred posjetiteljskog centra mosta, a osoblje u bijelim zaštitnim odijelima nosilo je plastične vrećice, piše Guardian. Postavljen je i bijeli šator.

Stanovnici uznemireni

Stanovnici Leigh Woodsa, koji imaju pogled na most, izrazili su zabrinutost. Jedna žena, koja je željela ostati anonimna, rekla je da joj je susjed savjetovao da zaključa vrata. "Ovo je tako neobično", rekla je. "Jako sam uplašena."

Andrea Malizia, 64, koji živi blizu mosta više od 20 godina, rekao je: "Bilo je to nakon utakmice Engleske. Gledao sam film oko ponoći kad sam prvi put čuo helikopter kako kruži. Nažalost, imamo puno incidenata vezanih uz most, to je strašno, i toliko je nadzora na njemu, imaju stražare, sigurno će biti snimke..."

Graziella Licata, 51, koja vodi slastičarnicu kod mosta, također je uznemirena. "Strašno je. Kada sam se probudila i čula da je most zatvoren, odmah sam pomislila da je nešto ozbiljno, jer ga nikad ne zatvaraju. Kad smo čuli što se dogodilo, bili smo potpuno šokirani. Nadamo se da će obitelji žrtava biti brzo obaviještene i da će dobiti neki mir što prije.”

Policija Avona i Somerseta rekla je da će pokrenuti posebnu stranicu na svom javnom portalu za velike incidente kako bi omogućila građanima pružanje informacija koje bi mogle pomoći u istrazi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.