Britanska policija opet "na nogama": 14-godišnjakinja nestala s dečkom kojeg je upoznala putem interneta

BRITANSKA policija raspisala je tjeralicu za 14-godišnjom Claire Haver koja je nestala zajedno s nezaposlenim Michaelom Ellis, 24-godišnjakom kojeg je upoznala preko interneta. Prema pisanju Daily Maila, tinejdžerka je posljednji put viđena s Michaelom prije šest dana u gradiću Corby Glen, u blizini Lincolnshirea u Velikoj Britaniji.

U tijeku je intenzivna potraga za nestalom maloljetnicom, a policija je sve više zabrinuta za njezinu sigurnost.

Povezao ih internet

Dvoje mladih upoznalo se prije sedam mjeseci na internetskoj društvenoj mreži Bebo, a Michael joj se prošlog tjedna, bez znanja njezine obitelji, pridružio na kampiranju s prijateljicom i njezinim djedom. Nestali su u nedjelju oko 23 sata, nakon što ju je Michael vratio u djedovu kuću u Corby Glenu.

Njezina 41-godišnja majka, Linda Squires, koja je nije vidjela od prošlog ponedjeljka kada joj je dala 20 funti prije kampiranja, danas ju je javno zamolila da se vrati kući.

"Samo želim da mi se kćer vrati. Volim je. Mogu joj dati sve što treba i želim da zna da sa mnom neće imati problema", rekla je očajna majka, i dodala da postoji samo jedan razlog zbog kojeg ju je dečko mogao odvesti, te da ne želi na njega ni pomišljati. U nastavku je zamolila sve koji imaju ikakve informacije o nestaloj kćeri da jave policiji ili njoj.

Zečići za utjehu

Pretpostavlja se da je Michael prvi uspostavio kontakt s Claire negdje oko nove godine te da su razvili prijateljstvo putem spomenute društvene mreže. Navodno je Claire u siječnju pokušala samoubojstvo, govoreći da su prekinuli vezu, nakon čega je opet pobjegla s njim.

No, policija ih je pronašla unutar 24 sata u kući njegovih prijatelja. Njezina majka kaže da joj je potom zabranila viđanje s Michaelom te je pokušala utješiti kupnjom dvaju zečića. "Nemam puno, ali dajem joj sve što imam", rekla je neutješna majka.

Telefon zamijenio internet

Nakon siječanjskog bijega Claire je prestala koristiti kućno računalo i nije više pričala o Michaelu, iako je njezina majka sada uvjerena da je očito ostala s njim u kontaktu putem telefona.

"Važno je da utvrdimo je li dobro i sigurno. Apeliramo na sve koji su je vidjeli ili imaju ikakve informacije o njoj da nam što prije dojave", rekao je glasnogovornik policije, i dodao da je par nedavno viđen na području Skegnessa, ali da bi sada već mogli biti bilo gdje unutar zemlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.