Britanski neonacist planirao nožem ubiti zastupnicu. Osuđen na doživotni zatvor

Screenshot: YouTube/bnptv

NEONACIST Jack Renshaw osuđen je na doživotnu kaznu zatvora s mogućnošću pomilovanja nakon 20 godina zbog zavjere za ubojstvo britanske zastupnice, javlja Sky News.

Renshaw je planirao nožem ubiti zastupnicu Rosie Cooper, a također je prijetio da će ubiti policajca koji ga je istraživao. Na suđenju je priznao krivnju, a prije nego što je odveden u zatvor 23-godišnjak je podigao ruku u nacistički pozdrav.

Osuđivan zbog seksualnog zlostavljanja

Inače, Jack Andrew Renshaw već je bio osuđivan zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika. Bivši je glasnogovornik neonacističke organizacije National Action.

Neko vrijeme je studirao ekonomiju i politiku na sveučilištu Manchester Metropolitan te se bavio organizacijom u stranci British National Party (BNP).

Ispričao plan prijateljima u pubu

Prema optužnici, mladi neonacist planirao je ubiti zastupnicu Cooper nožem dužine 48 cm. Svoj plan je podijelio s prijateljima u pubu u srpnju 2017. te je nakon toga bio spriječen u njegovoj provedbi.  

Naime, u pubu se tada nalazio Robbie Mullen koji je proslijedio informacije o Renshawovom planu organizaciji Hope Not Hate, koja se aktivno bori protiv fašizma, nacizma i rasizma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.