Brkić uoči sastanka u stranci: Ovo je HDZ, nije Komunistička partija, hvala Bogu

Screenshot: N1

ZAMJENIK predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić, došao je na sastanak užeg Predsjedništva stranke, javlja N1.

"Danas je redovna sjednica užeg predsjedništva, predsjednik stranke predlaže teme dnevnog reda. Ovo je HDZ, nije Komunistička partija, hvala Bogu", rekao je Brkić.

"U državi postoje institucije koje se bave progonom, time se ne bave političke stranke", rekao je.

Upitan stoji li i dalje pri kritikama institucija koje je ranije izgovorio, Brkić je rekao da nije kritizirao institucije. "Rekao sam da u nečemu ne želim sudjelovati te i dalje stojim pri tome", rekao je, prenosi N1.

Podsjetimo, danas se održava sastanak užeg Predsjedništva HDZ-a koji je zatražio sam Plenković, a jedna od tema će biti i Brkić, odnosno kaznena prijava podignuta protiv njega zbog višegodišnjeg špijuniranja četiri žene.

Hoće li stvarno maknuti Brkića?

Brkić, drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik sabora, preživio je provjeru svoje imovine koju su proveli USKOK i Porezna uprava, istragu i suđenje za Karlovačku banku, mešetarenja na burzi dionicama Plive, sumnje oko financiranja HDZ-a milijunskim pozajmicama od PPD-a, plagiranje diplomskog rada, optužbe za curenje informacija iz istrage o prostituciji iz 2011. godine, a na kraju bi mogao pasti zbog navodnog špijuniranja bivše supruge.

No, policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeli su kaznenu prijavu protiv Milijana Brkića, njegova brata Joze, kuma i vozača ministra Tomislava Tolušića, Blaža Curića te "informatičara" Franje Varge zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba.

Plenković o svemu tome zasad šuti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.