Buna na Bačvicama: Čistoća vratila kontejnere na parking u koncesiji brata šefa voznog parka

Foto: Index

NA PARKINGU splitskog željezničkog kolodvora danas se okupilo desetak građana sa Zlodrine poljane prosvjedujući zbog micanja kontejnera. Čistoća ih je sklonila prije tjedan dana, no nakon javnog istupa nezadovoljnih postignut je dogovor da će se na staro mjesto vratiti dva kontejnera koji će se prazniti dva puta dnevno te na taj način nadomjestiti pet kontejnera, koliko ih je bilo ranije.

Maknuli pa vratili

Direktor Čistoće Miroslav Delić potvrdio nam je da je dogovor postignut, kao i to da se parking nalazi u koncesiji brata šefa njihovog voznog parka. To sa micanjem kontejnera, tvrdi, nema apsolutno nikakve veze.

"U siječnju smo dobili dopis koncesionara da pomaknemo kontejnere jer se nalaze na parkirnim mjestima i zbog toga što uvode automatsku naplatu parkinga. Razgovarali smo sa stanarima, ponudili dvije, tri opcije, čak i tu da skupljamo otpad od vrata do vrata. Najprije su neki pristali pa su se onda pojavili drugi koji su bili izričiti da žele kontejnere tamo gdje su i ranije bili. Pisali smo i Gradu Splitu i HŽ-u, tražili mišljenje, a danas smo, eto, konačno i postigli dogovor da se vrate dva kontejnera. Ne želimo stvarati problem, no tu je i pitanje paljenja kontejnera. Tko će odgovarati za štetu na vozilima? Mi ne želimo za to odgovarati", kazao nam je direktor Delić. 

"Stanare tretiraju kao građane drugog reda"

Predsjednik Gradskog kotara Bačvice Tomislav Zaninović bio je danas sa prosvjednicima.

"Nas u kotaru nitko ništa nije pitao oko prebacivanja kontejnera koji su se tamo nalazili 20 godina. Nikako nismo mogli pristati na alternativni smještaj. Nisu toliko u pitanju ni dodatni metri, nego sama lokacija, prava pišaonica i sraonica. Stanari Zlodrine poljane tretiraju se kao građani drugog reda, a ovo je samo jedan od primjera. Pozdravljamo povratak kontejnera na staru lokaciju, samo ne znam što se toliko čekalo", kazao nam je Zaninović.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.