Djevojka srpskog ubojice: Bojala sam ga se, morala sam pristati na spolni odnos

Foto: MUP Srbije

Suđenje Urošu Blažiću (22), optuženom za ubojstvo devetero ljudi i teško ranjavanje još 12 osoba 4. svibnja prošle godine, danas se nastavlja u Specijalnom sudu u Beogradu. Na današnjem suđenju svjedoci su davali iskaze, a jedan od njih, inače prijatelj optuženog ubojice, onesvijestio se tijekom svjedočenja, piše Nova.rs.

Nakon što je cijela obitelj Uroša Blažića odbila svjedočiti, za govornicu je pristupila Anastasija Đ., bivša djevojka masovnog ubojice.

"Ostajem pri svom iskazu. Nemam ništa za dopuniti. Dolazila sam kod njega kući kad smo bili zajedno. Vidjela sam pištolj ispod jastuka, kad sam legla na krevet, napipala sam oružje. Pitala sam ga što je to, a on je rekao da ima oružje. Rekla sam mu da to makne od mene. Kazao mi je da njegov otac ima lovačke puške i da se bavi lovom. Bila sam i kod njega kući. Upoznala sam njegovu obitelj. Gledao je oca kao autoritet, ali nisam provodila vrijeme s njima", rekla je ona.

Svjedočila bivša djevojka masovnog ubojice

Dodala je da Uroš Blažić nikada nije spominjao oca, osim što je rekao da je bio u vojsci.

"Znala sam za stan u Beogradu kad smo išli na slavlje kod njegove šogorice. Jednom je Radiša dolazio kod njega kući u Šepšinu. Kad smo se upoznali, veza je bila korektna, sve je bilo u redu. Rekao mi je da želi da živim s njim, da završim četvrti razred srednje škole izvanredno, da je njihov život idealan.

Posljednju svađu, kad smo je imali, tada smo i prekinuli. Tada sam ga se bojala. Rekla sam da sam se bojala kad smo prekinuli, jako se promijenio. Nije bio agresivan prema meni svaki dan, ali posljednji dan kad je shvatio da želim prekinuti, nije me htio vratiti kući. Morala sam pozvati nekoga da dođe po mene. 

Rekao je da će me on voziti, tražio mi je telefon, počeo je vikati na mene u autu, udarati između sjedala, izbacio me iz auta, razmišljala sam hoće li me udariti. Rekao mi je da izađem iz auta u smislu da će biti nešto gore ako ne izađem", rekla je Anastasija Đ.

Istaknula je da je pitala Uroša Blažića zašto drži pištolj ispod jastuka, a on je odgovorio da živi sam u slabo naseljenom dijelu sela i da to čini radi samoobrane.

"Naša veza se svela na to da budemo kod njega kući. Nije bilo važno želim li se vidjeti s nekim, on je to odlučivao. Nakon njega imala sam dečka iz Malog Orašja, okupljali smo se tamo. Tamo su bili mladići koji su poginuli i ranjeni. Uroš nije znao da imam dečka iz Malog Orašja.

Kad me izbacio iz auta, nije bilo svjedoka. Pokušala sam prići autu, ali on se udaljavao. To je bila noć kad smo prekinuli. Spakirala sam stvari, a on se ponašao kao da se ništa nije dogodilo, nisam znala na što je spreman. Morala sam pristati na seksualni odnos da bih stigla kući", navodi bivša djevojka masovnog ubojice.

Veličao je kriminal 

Anja T, djevojka s kojom se Blažić svađao u WhatsApp grupi neposredno prije masakra, istaknula je da je masovni ubojica svakodnevno objavljivao snimke na društvenim mrežama koje veličaju kriminal.

"Objavljivao je snimke na društvenim mrežama koje veličaju kriminal. Vidjela sam ga dva puta. Nije govorio da je u svađi s nekim. To je bila obična svađa, nazvao me pogrdnim imenima i vrijeđao moju obitelj, rekao mi je da sam glupa. Zvao me Viktor i svi iz grupe, jer me Blažić izvrijeđao", kaže Anja T.

Blažićev prijatelj se onesvijestio tijekom svjedočenja 

Svjedok Milan Vesić, prijatelj Uroša Blažića, istaknuo je da ga je poznavao oko tri godine i da mu nikad nije govorio o oružju.

"Pitao sam ga za sadnice, i ništa drugo nismo razgovarali. Ponašao se normalno, nije pio. Nije spominjao svađe sa susjedima. Trenirao je, rekao mi je da ide u teretanu. Rekao mi je da koristi trenbolon. Dolazio sam kod njega kući u Šepšinu. Dolazio je i Radiša, bio je tu deset minuta kad smo pekli prase i otišao. Nije pokazivao nikakvu ljutnju ni agresiju pred nama. 

Pričao je o voćnjaku, jer se ja ne razumijem u to najbolje. Pokazivao nam je da voli kositi. Počeo je trenirati mjesec ili dva prije svibnja. Došao je u Beograd i rekao da počinje trenirati i da će koristiti steroide. Nisam mu davao savjete, jer se ne razumijem u to. Znam da je bio u inozemstvu, to je bilo kad se vratio", rekao je Vesić.

Tijekom davanja iskaza, Vesić se onesvijestio i pao.

Čuvari su pritrčali i donijeli mu stolicu, ali kako mu je pozlilo, izveden je iz sudnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.