BUZ-ovog Špiku nitko nije pozvao na sjednicu klubova stranaka vladajuće koalicije

Foto: FAH

PREDSJEDNIK BUZ-a Milivoj Špika izjavio je u četvrtak kako nije bio pozvan na zajedničku sjednicu klubova stranaka vladajuće koalicije koji su ujutro raspravljali o Vladinu planu reformi.

"Ja sam imao informaciju da je jutros trebao biti sastanak kluba HDZ-a, kako je BUZ u klubu s HSLS-om nisam bio na sastanku niti sam imao ikakvu daljnju informaciju", rekao je Špika novinarima u Saboru.

Kazao je kako ga o zajedničkom sastanku nitko nije obavijestio, ali to ne znači njegov prekid suradnje s HDZ-om. "Trebamo prvo dogovoriti definiciju suradnje pa ćemo tek onda vidjeti je li to suradnja ili nije suradnja. Suradnja može biti dobra, loša, ovakva ili onakva, ovo mi je sve bliže nikakvoj suradnji", rekao je Špika.

Žao mu je što nije znao za sjednicu


Dodao je kako mu je žao što nije znao za sjednicu pa nije čuo što je o reformama zastupnicima rekao premijer Tihomir Orešković.

"To me je zanimalo, budući da smo rekli da o nekim stvarima koje su iznošene u javnost nismo bili prethodni informirani i konzultirani i da ih nećemo prihvatiti. Ukoliko je ostalo ono iz zdravstvene i mirovinske reforme BUZ će biti protiv i ne vjerujem da će imati argument da nas uvjere u suprotno", rekao je Špika.

Dodao je da BUZ neće biti ono što je HSU bio u Kukuriku koaliciji i "poslušno dizati rukicu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.