Cameronov zamjenik šefa kritizira iza leđa: Velika Britanija postat će usamljenik Europe

ODLUKA britanskog premijera Davida Camerona da uloži veto na novi europski ugovor nije naišla na odobravanje svih političkih snaga u Velikoj Britaniji. Međutim, ono što Camerona može brinuti jest  spoznaja da je tu odluku, unatoč drugačijem javnom očitovanju, na nož dočekao i njegov zamjenik, liberalni demokrat i eurofil Nick Clegg.

List Independent navodi kako je Clegg ljut na Camerona zbog njegove ishitrene odluke, te strahuje da bi Velika Britanija mogla ostati izolirana u Europi nakon sastanka u Bruxellesu. Valja napomenuti kako je Clegg, kao pouzdan koalicijski partner, u domaćoj javnosti odigrao svoju ulogu i podržao Camerona, navodeći kako je Britanija postavila razumljive zahtjeve i da je po tom pitanju koalicija unisona.

"Nick svakako ne misli da je to dobar ugovor za Veliku Britaniju, za britanske poslove i britanski rast. Osobno misli kako je Cameron pogriješio", navodi za The Independent izvor blizak Cleggu.
"To nas ostavlja izoliranima u Europi i to nije u našem nacionalnom interesu. Nick strahuje da postajemo usamljenik Europe", nastavio je neimenovani izvor.

Stranački dužnosnici liberalnih demokrata nisu htjeli komentirati ove navode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.