Cammeo odustao od novih automobila u Zagrebu: Prijavili 80 koncesija pa se iznenada povukli

TAXI Cammeo iznenada je odustao od zahtjeva za osamdeset novih vozila u Zagrebu, nakon što su koncesije prijavili zagrebačkom Uredu za promet.

Mjesecima se nagađa kako se vlasnik Cammea Vladimir Minovski preinvestirao ulaskom na taksi tržište metropole, a ovo bi mogla biti potvrda.

"Istina je da smo povukli dokumentaciju za nove koncesije, zato što smo trenutno koncentrirani na neke druge gradove u Hrvatskoj. Dolazimo u Pulu s 25 vozila, a ići ćemo i južnije, ali o tome zasad ne želimo govoriti", rekao je Indexu direktor u Cammeu Dražen Medić.  Jeftini taksi, navodno, ima planove pokrenuti posao u Dubrovniku i Splitu.

No, zato u Zagreb uskoro stiže i treći taksi koncesionar. Gradski ured za promet odobrio je 120 koncesija Pavi Zubaku, čija će ORYX grupa voziti za 5,80 kuna po kilometru, a start će naplaćivati 14 kuna. Na zagrebačke ulice mogli bi već u listopadu. Cammeo i dalje ostaje najjeftiniji prijevoznik, a Radio Taxi Zagreb uvjerljivo najskuplji.

U Cammeu koriste svaku priliku da bocnu Radio Taxi Zagreb, pa su im danas poslali otvoreno oproštajno pismo.

"Iako su mnogi konkurenti previđali neuspjeh i krajnje se neprofesionalno ponašali spram novih kolega iz Taxi Cammea, uviđamo kako su svi neprofesionalni izazovi koje dolaze od strane Udruženja Radio Taxi Zagreba u suštini jalov pokušaj skretanja pažnje na nešto što je svojim ustrojem, poslovanjem i tradicijom osuđeno na propast. Grad Zagreb i građani prepoznali su kako je potrebna nova definicija taksi usluge i kako je, a možda i prekasno, potrebna inovacija u ovom poslovanju", poručili su iz Cammea svojoj konkurenciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.