CD s Registrom pronađen u podrumskom sefu karlovačkog Ureda za obranu?!

DISK s podacima korištenima za izradu Registra branitelja, koji su podigli veliku buku nakon što su objavljeni na internetu, navodno je pronađen u podrumskom sefu Ureda za obranu Karlovac! Podsjećamo, nagađalo se da je CD ukraden iz zgrade na karlovačkom Zrinskom trgu, ali izgleda da se radilo o pogrešnoj procjeni istražitelja.

CD zbog kojeg su 14. travnja privedena četvorica sadašnjih i bivših djelatnika Ureda za obranu je, prema pisanju KAportala, pronađen pet dana kasnije. Bio je na sigurnom, u sefu u podrumskim prostorijama u sobi broj 4, koja je nekad služila kao ured bivšeg djelatnika Davora Stišćaka. Stišćak je, podsjećamo, i sam bio pod istragom zbog navodnog nestanka CD-a.

Informaciju o pronalasku CD-a glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec nije mogao službeno potvrditi. Poručio je tek da se istraga nastavlja.

Nakon što vojna i kriminalistička policija nisu našle nikakve tragove koji bi inkriminirali Enesa Felića, Dijanu Marković, Martina Barića i Davora Stišćaka, čiji su se stanovi i uredi našli pod pretresom istražitelja, policiju je na trag navodno naveo upravo Stišćak upitavši ih jesu li pregledali sef u njegovu bivšem uredu na Zrinskom trgu.

Ova informacija zapravo znači da se potraga za osobama koje su na internetu objavile Registar branitelja vratila na mrtvu točku. Nakon što je utvrđeno da s Registrom nikakve veze nije imao Marko Rakar, sada su sumnje oslobođeni i Enes Felić i ostali pa je policija ostala bez konkretnih tragova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.