Čehok: U varaždinskoj upravi ima 120 zaposlenih, ali nitko ne zna obračunati plaće

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bivši varaždinski gradonačelnik, a sada oporbeni gradski vijećnik Ivan Čehok danas je ustvrdio da gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković taje i skrivaju važne dokumente, informacije i odluke koje se tiču građana Varaždina.

To je potkrijepio spomenuvši provedbu europskog projekta izgradnje sortirnice, za koju je Grad Varaždin dobio korekciju, odnosno penale. "Fond EU-a penalizira Grad Varaždin u visini od 420.000 eura, na projektu koji je stoji manje od četiri milijuna eura s nekakvih 11 posto. Zbog toga sortirnica nikad neće moći biti profitabilna", ustvrdio je Čehok.

Kao drugi primjer je naveo da u ovom trenutku "Grad Varaždin ne može sam sebi obračunati plaću", zbog čega je angažirana vanjska tvrtka.

"Nije slučajno da imamo najveće cijene"

"Imate 120 zaposlenih, od kojih ni jedan ne može obračunati plaće, pa su Bosilj i Marković angažirali vanjsku agenciju da izračunaju plaće zaposlenicima Grada Varaždina. Upozorili smo da su tu zaposleni SDP-ovi uhljebi", rekao je.

Čehok kaže kako ne zna koliko će to koštati, kao ni koja je agencija u pitanju. "Ne sumnjam u poštenje tih ljudi, ali oni ne bi smjeli imati pristup jer cijeli Grad je na Riznici, a ti ljudi mogu doći do vrlo osjetljivih podataka koji bi trebali biti tajni", dodao je.

Također je izjavio da je u Gradu Varaždinu još u ožujku obavljen nadzor ministarstva, ali ne zna je li u pitanju Ministarstvo uprave ili Ministarstvo financija. "Prema našim informacijama, nalaz je pokazao da u sistematizaciji uprave Grad nije dobro ustrojen. Zato nije slučajno da imamo najveće cijene, da nas se konstantno guli i dere jer oni troše na ono na što ne bi trebali trošiti", kaže Čehok.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.