Čičak Kosorici dao ultimatum: Imaš sedam dana za povlačenje Zakona o golfu

PREDSJEDNIK HHO-a Ivan Zvonimir Čičak danas se žestoko obrušio na Vladu, premijerku Jadranku Kosor i ministra turizma Damira Bajsa te im je dao sedam dana za povlačenje Zakona o golfu.

"Ne učine li to, mi ćemo ovaj problem internacionalizirati. Obratit ćemo se Europskoj komisiji i upozoriti ih da se ovdje radi o čistoj pljački i kriminalu", kazao je Čičak pa nakon toga optužio odbjeglog premijera Ivu Sanadera da je osobno bio zainteresiran za donošenje toga zakona.

Sanader vršio pritisak na HHO

Čičak je rekao da je Sanader osobno vršio pritisak na HHO kako bi ta organizacija povukla svoju ustavnu tužbu i ocjenu ustavnosti koju su poslali kada je zakon i donesen. Sporna im je i činjenica što su sva planirana igrališta za golf smještena uz obalu, a nisu predviđena u Slavoniji i Zagorju.

Ljepše riječi Čičak nije imao niti za ministra turizma Damira Bajsa kojega je optužio da je sinoć u emisiji Otvoreno lagao o novom izmijenjenom prijedlogu toga zakona. Ministar je rekao kako je po tom prijedlogu izmjena, samo pet posto zemljišta namijenjenog igralištima za golf predviđeno za gradnju hotela ili objekata za smještaj.

"Bajs je ili glup ili ne zna što govori"

"Bajs je lagao, obmanjivao javnost. Ili je glup, ili ne zna što govori ", kazao je Čičak te dodao kako i u ovom prijedlogu stoji da je za tu namjenu predviđeno 25 posto površine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.