Cijena ovog parkinga u Pirovcu je 50€ po danu. Vlasnik: "Samo odvraćamo aute"

Foto: Čitatelj Indexa

U PIROVCU postoji parking čija je cijena 50 eura po danu.

Fotografije nam je poslao čitatelj, a uz njih je napomenuo kako se parking nalazi uz plažu Lolić.

"Niti 100 metara od te lokacije, na jednakoj udaljenosti od mora je normalan parking gdje je sat 5 kuna, a dan 20 kuna. Izgleda da su ovi odlučili iskoristiti blizinu plaže pa mlate lovu za obližnje turističke i ugostiteljske objekte. Bar da ima pošteni hlad za taj novac, ali nema ni to", poručio je čitatelj.

Iz turističkog objekta koji se spominje uz tablu za naplatu parkinga odgovorili su nam kako parking zapravo - ne naplaćuju. 

"Ne naplaćujemo parking 50 eura po danu, to smo stavili samo kao sredstvo odvraćanja automobila"

"Prije svega, parking se ne naplaćuje 50 eura po danu. Naime, parking se uopće ne naplaćuje. Tabla o istom je postavljena kao sredstvo odvraćanja brojih automobila koji kontinuirano ulaze na privatan posjed i ostavljaju parkirana svoja vozila cijeli dan. Parking je na izuzetno privlačnoj poziciji, 50 m od mora, tako da se vozači koji parkiraju na spomenutom privatnom posjedu vode onom iz 'auta u more'.

Ovaj problem je prisutan već godinama te unatoč različitim vidovima upozoravanja i postavljanja tabli sadržaja Ne parkiraj, privatan posjet, Molimo ne parkirati, jasno je bilo da iste ne daju nikakve rezultate.

Ovakvo postupanje trećih strana, tj. vozača uzrokovale su brojne probleme jer na nepredviđenim mjestima ostavljaju svoje aute te time onemogućavaju pristup dostavnim vozilima i hitnoj službi.

Opcija koja nam je bila na raspolaganju kada bismo primijetili parkirane automobile na privatnom posjedu jest zvanje policije i podizanje bezbroj privatnih tužbi za ovakvo postupanje. Umjesto navedenog odlučio sam novom metodom odvratiti uporne vozače koji nemaju pravo parkirati na privatnom posjednu, ali ipak to čine", objasnili su. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.