Član vladinog Stožera za Petrinju: Kuhari su dobrodošli, zajedno ćemo raditi svi

ZDRAVKO JAKOP, državni tajnik u Ministarstvu obrane i član vladinog Stožera za ublažavanje posljedica potresa, u razgovoru za HTV kazao je kako će i dalje hranu i tople obroke dobivati svi kojima su potrebni, a od sutra će se u taj proces uključiti i tvrtka Pleter.

Hrana će se, kaže, i dalje pripremati na lokacijama na kojima se dosad pripremala, a i distribucija će se odvijati na isti način.

"Na terenu ćemo na pripremi hrane nastaviti raditi s volonterima. Zahvaljujem u ime vlade i Stožera ne samo onima koji su se uključili u pripremu i distribuciju hrane nego i u sve aktivnosti kako bi se pomoglo ljudima koji su suočeni s katastrofalnim potresom, covidom i sada s lošim vremenskim uvjetima.

Nama je najvažnije osigurati kontinuiranu opskrbu ljudi hranom, toplim obrocima i drugim potrepštinama. Ponovno zahvaljujem svim volonterima, bez njih sve što je učinjeno ne bi bilo moguće. Oni su i dalje dobrodošli. Zajedno ćemo raditi svi - Stožer, volonteri i tvrtka Pleter. Ne smijemo izostaviti i sve druge službe koje su uključene na terenu", rekao je.

Dodao je kako je, osim hrane, prioritet ljudima osigurati krov nad glavom.

"Dostavljamo smještajne jedinice na kućnu adresu, ali u Sisku, Petrinji i drugdje počeli smo pripremati površine na kojima ćemo na jednome mjestu osigurati smještaj za više ljudi", rekao je Zdravko Jakop u Petrinji.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz potres instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: potres

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.