Conte Bajamonti vodi Živi zid u pohod na Banovinu: Kerumu sam već otkinuo glavu i opet ću

Foto: Index

SAMOPROGLAŠENI plemić Ivan Tadinac Conte Bajamonti vodi Živi zid u pohodu na Banovinu. Njihov je gradonačelnički kandidat. Zamjenica mu je splitska odvjetnica Doris Košta. Živi zid uz potporu Jadranskih socijaldemokrata i Splitske stranke umirovljenika za župana kandidira odvjetnika Ivu Grgu. Predstavili su se jutros na Pjaci. Bajamonti je svima oteo šou i žestoko raspalio po konkurenciji iz HGS-a, HDZ-a i stranke Pametno.

"Onome koji splitsku mladost ukrcava u autobuse za adio zauvik, Željku Kerumu poručujem da sam mu glavu otkinuo za prošlih izbora i da ću mu je otkinuti i za ovih. Onome koji je okrvavio ruke smaknuvši Splitu europsku prijestolnicu kulture, Andri Krstuloviću poručujem da je svome gradu oteo budućnost kao zadnji razbojnik, za što će još odgovarati. Onu koja veze nema otkud smrdi glava splitskog zla i pokore, Marijanu Puljak podsjećam da je svojedobno nije niti malo smetalo hoće li Kerum opet zasjesti u Banovinu i da nju ne zanimaju ovi izbori nego oni za četiri godine. Žena naknadne pamet", bio je Conte po običaju žestok i izravan.

"Kako takve osakaćenosti kane Splitu vratiti važnost, toplinu i humanost?"

Nastavio je u sličnom tonu.

"Splićanke i Splićani, kada je Split u zadnjih 30 godina bio najpozitivniji, najvedriji? Kada je bio nasmijan? Oni vremešniji i objektivniji reći će da je to bilo u državi koja nije bila samo naša. Ne krijmo to. I pustimo ideologiju, govorim o o ljubavi. Split je u onoj zajednici nešto značio, nekome je trebao. Danas živimo u našoj državi u opsegu veće i naprednije tvorevine od one od koje smo se razdružili, a nikada nismo bili negativniji, nikada naš grad nije bio tako napušten i nesretan. Zašto je tako? Zato jer nije važan nikome, zato jer ga nitko ne ljubi, jer ne treba niti nama samima. Željko Kerum to ne shvaća jer nema spozajnoga dara, Andro Krustlović to ne poima jer za to nema svjesnosti, Marijana Puljak ne razumije jer nema smisla. Kako takve osakaćenosti, kako takvi kandidati kane Splitu vratiti važnost, toplinu, humanost?", zapitao se Bajamonti. 

"Kerum, Krstulović i Puljak nas lažu"

Još jednom je napao protukandidate.

"Slobodna riječ je čarobnica istine. Suosjećaj s bližnjim blagoslov je naše uzajamnosti. Oni koji to ne shvaćaju na licima nose grč. Hrvatska na licu nosi grč. I Split. Što ćemo birati 21. svibnja? Osmijeh ili grč? Split s osmijehom vrijedan je naših zalaganja. Željko Kerum, Andro Krstulović i Marijana Puljak nas lažu da se sreća ishođuje cestama, tunelima, mostovima, planovima i projektima, pokornosti profitu, partiji i raspaljenoj ambiciji. Lažu nas da se sreća može ishoditi s laži.  Živi zid u to ne vjeruje", zaključio je Bajamonti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.