Core incubator Hameda Bangoure postao novi član Hrvatske mreže poslovnih anđela

Foto: Crane.hr

HRVATSKA mreža poslovnih anđela (CRANE) u svoje članstvo je službeno primila i prvu instituciju – Core incubator, poduzetničkom inkubator u Zagrebu čime dodatno pojačava svoju podršku razvoju startup ekosustava u Hrvatskoj.

Samo u prošloj godini, u CRANE je primljeno čak 8 novih članova i osigurano je preko 1,5 milijuna kuna investicija, a pozitivni trend povećanja članova i investicija nastavlja se i u 2016. godini, navodi se u priopćenju CRANE-a.

"Jako mi je drago da počinjemo okrupnjavati čitavu domaću startup scenu te postajemo sve jači u borbi za poboljšanjem uvjeta za investiranje. Core incubator na čelu s ljudima poput g. Bangoure jedan je od pionira startup inkubatora, a dosad su privukli pažnju velikih investicijskih fondova s kojima aktivno surađuju. Mislim da je ovo dobar put te sama činjenica da je Core incubator institucija otvara put i ostalim sličnim institucijama da nam se pridruže. Svatko tko investira u startupe bilo pojedinac ili institucija dobrodošao je u Hrvatsku mrežu poslovnih anđela – CRANE. Svi imamo iste ciljeve, a to su povećanje broja investicija te rapidno poboljšanje poslovne klime u Hrvatskoj", izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a.

Iza Core incubatora stoji fond iz Abu Dhabija

Core Incubator je tvrtka osnovana od strane fonda iz Abu Dhabija, a djeluje kao startup inkubator te pruža pre-seed i seed investicije. Do sad su investirali u 17 projekata, od kojih je osnovano 12 tvrki. Osim investicija, važna podrška startupovima je i CoreHub, coworking prostor u vlasništvu Core incubatora koji timovima pruža sve oblike potpore potrebne za realizaciju njihovih ideja. U CoreHubu startupovi se mogu prijaviti u bilo koje doba godine, a osim besplatnog radnog prostora dostupnog 24/7, timovima je osigurana i mentorska podrška.

"Veliko nam je zadovoljstvo objaviti kako je Core Incubator pristupio udruzi poslovnih anđela CRANE. Vjerujemo da ćemo ovim članstvom dati svoj doprinos povećanju investicija u inovativne projekte visokog potencijala rasta te zajedno s ostalim cijenjenim članovima CRANE-a ostvariti izvrsne rezultate u narednom razdoblju. Veselimo se zajedničkoj suradnji i radu na podizanju uspješnih poduzetničkih priča te jačanju poduzetničkog načina razmišljanja", dodao je Hamed Bangoura, direktor Core incubatora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.