Čovjek kojeg je Butković spomenuo u napadu na Milanovića: "Ne, nisu me zvali"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ov ministar prometa Oleg Butković jučer je putem Facebooka napao predsjednika Zorana Milanovića, implicirajući da je preko mađarskog premijera Viktora Orbana pokušao utjecati na saborskog zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa, kako bi Milanovića podržao za mandatara.

Jankovics: Ne znam ništa o tome

"On mene pita jesam li razgovarao s Viktorom Orbanom? Stalno se čujemo i razmjenjujemo poruke. Ja takve stvari ne radim, nemam potrebu odgovoriti. Ja na Butkovićeva pitanja ne odgovaram", odgovorio je Milanović.

Sada je to pitanje dočekalo i samog Jankovicsa. "Pročitao sam to, ali ništa drugo ne znam o tome. Mene nije zvao Milanović, a niti premijer Orban, što i ne bi bilo u njegovom stilu", rekao je Jankovics, a prenosi Novi list.

Jankovics pak nikad nije skrivao da je simpatizer mađarskog premijera. “Ovi su parlamentarni izbori za mađarsku zajednicu bili vrlo važni. Najveći dio Mađara u Hrvatskoj, ali i u Baranji, zadovoljan je rezultatima izbora. Iz DZMH-a čestitali su Orbanu na velikom povjerenju koje mu je dao mađarski narod, o čemu svjedoči veliki broj osvojenih glasova i mandata”, komentirao je Jankovics povodom uvjerljive Orbanove pobjede 2022.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.