VIDEO Pogledajte zanimljiv gaf crnogorskog premijera kojeg je Trump nedavno gurnuo

Screenshot: B92

PREMIJER Crne Gore Duško Marković imao je vrlo zanimljiv lapsus na današnjem Summitu američko-jadranske povelje, nazvavši hotel u kojem se summit održava "Hotel Clinton" umjesto "Hotel Hilton".

"Očekujem otvorenu i konkretnu razmjenu mišljenja lidera Američko-jadranske povelje na specijalnom summitu kasnije tijekom dana u Hotelu Clinton", rekao je Marković.

Lapsus je izazvao smijeh okupljenih i smiješak potpredsjednika SAD-a Mikea Pencea, koji se nalazio uz bok Markoviću, ali crnogorski premijer se nije ispravio.

Podsjetimo, novi crnogorski premijer imao je svojevrsnu premijeru na međunarodnoj pozornici na vrlo nezavidan način na NATO summitu u Bruxellesu u svibnju, kada ga je američki predsjednik Donald Trump bezobrazno gurnuo kako bi se probio u prvi red okupljenih državnika.

Je li ovo bila svojevrsna osveta Markovića Trumpu ili se radilo samo o nenamjernom gafu, možemo samo nagađati.

Crna Gora je inače najnovija članica NATO-a. Budući da je ova zemlja tradicionalno bila bliža Rusiji nego Zapadu, radi se o povijesnom zaokretu za našeg susjeda. "Mi smo nepovratno vezali svoju sudbinu s vrijednostima koje ovaj savez brani i promiče", izjavio je premijer Dušan Marković. 

"Današnji dan je potvrda da kad se radi o idealima nema malenih i velikih u međunarodnoj zajednici, unatoč veličini i populaciji zemlje. Hvala vam što ste potvrdili tu istinu dolaskom u Crnu Goru", dodao je Marković, obraćajući se Penceu, koji je u svom govoru prozvao Rusiju za destabilizaciju Crne Gore i čitave regije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.