Osuđen bivši čuvar splitskog zatvora. Prije 15 godina zatvorenicima donosio mobitele

Fotografija ne prikazuje osobe iz članka Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL

Bivši čuvar splitskog zatvora Goran S. osuđen je na godinu dana i tri mjeseca zatvorske kazne za dva kaznena djela primanja mita, piše Dalmatinski portal.

Zatvorenici Stjepan Mihovilović i Tomislav Šoljić tražili su od čuvara Gorana S. da im dostavi mobitele i više SIM kartica. On je to učinio iako je znao da je to zabranjeno. Mihoviloviću je uslugu napravio krajem 2009. i početkom 2010. te je za to dobio 500 eura.

Zatvorenik posuđivao mobitele drugim zatvorenicima

Mihovilovićeva majka predala je novac, mobitele i SIM kartice okrivljeniku I. B., koji je dobio i 200 eura od supruge Tomislava Šoljića.

Po uputi je sve to I. B. predao V. M., a on zatvorskom čuvaru. Nakon što je čuvar isplaćen, dostavio je mobitele Mihoviloviću koji ih je posuđivao zatvorenicima, a i sam je obavio više razgovora, piše Dalmatinski portal. U ožujku mu je oduzet jedan mobitel, a u svibnju 2010. drugi.

Postupak se vodio i protiv onih koji su dali mito pravosudnom policajcu te sudjelovali u dopremi mobitela u zatvor. Međutim, za njih je nastupila zastara kaznenog progona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.